MESSIJU SE OVO NIJE DOGODILO SEDAM GODINA Krađom u Valenciji bez gola je već devet sati

Foto: Getty Images/Guliver Image

IGNACIO IGLESIAS krivac je što je Lionel Messi produljio niz bez gola na najgori od SP-a 2010.

Sudac derbija 13. kola La lige koji su na Mestalli igrali Valencia i Barcelona (1:1), u 30. minuti napravio je neshvatljivu grešku kada nije priznao regularan i s drugog kraja terena vidljiv gol Barcelone. 
 
Messi je tada pucao iz kaznenog prostora, lopta je išla ravno u Valencijina vratara Neta kojemu je prošla kroz ruke, a zatim i kroz noge te udarila u tlo barem pola metra iza gol-crte, nakon čega se odbila u polje. 

Igrači Barcelone počeli su slaviti gol, ali ga suci nisu priznavali, a onda ni zaustavili igru, pa je Valencia zamalo zabila u kontri.
 
Cijeli svijet vidio je da je Messi zabio uz asistenciju protivničkog golmana, ali što mu to vrijedi kada nije priznao onaj koji je morao.
 
Messi je tako i petu utakmicu zaredom ostao bez postignutog gola.
 
Nakon što je 28. listopada zabio u 37. minuti prvenstvene utakmice kod Athletica u pobjedi 2:0, bez njegova gola prošla su tri meča u La Ligi; Sevilla 2:1, Leganes 3:0 i Valencia 1:1 te dva u Ligi prvaka. Tamo nije zabio kod Olympiacosa (0:0) i za 34 minute u igri kod Juventusa (0:0).
 
Od 21. listopada i utakmice protiv Malage, kada također nije poentirao u pobjedi 2:0, Messi je pucao čak 36 puta, ali je postigao samo jedan gol. 
 
Bez gola je 538 minuta, što mu je šesti najdulji niz bez gola u karijeri. Najgori mu je onaj koji je trajao od sredine listopada 2006. do 10. ožujka 2007. Tada je bez gola bio 824 minute.
 
Ako ne zabije ni u idućoj utakmici, to će mu biti već treći najveći niz bez gola i najdulji nakon 2007. Priliku da to ne dopusti imat će u srijedu na domaćoj utakmici Kupa protiv trećeligaša Murcije. 
 
U slučaju da ne bude igrao na toj utakmici, jalovu seriju može okončati u subotu, također na Camp Nouu, ali protiv Celte u La Ligi.

Pročitajte više