SP RUKOMET

Metličić: Lino je lukav. Znao je da svi gledamo i čekamo što će reći. Zna što radi

Screenshot: RTL

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u posljednjem kolu skupine C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladala Katar rezultatom 26:24.

>>> Najveći problem Hrvatske je Duvnjak. Kad mu vidim one podočnjake, bude mi ga žao

Izabranici Line Červara su već ranije osigurali prolazak u drugi krug natjecanja, a tamo će kao prvoplasirana momčad prenijeti tri boda.

Pogledajte kako su utakmicu Hrvatske u Indexovom studiju komentirali Božidar Jović i Valter Matošević:

Utakmicu Hrvatske su u studiju RTL televizije komentirali Pero Metličić, Goran Šprem i Drago Vuković, kao i sve dosadašnje na prvenstvu u Egiptu. 

"Mislim da možemo biti zadovoljni, popravili smo neke segmente igre i odigrali dovoljno dobro da pobijedimo Katar, ali možemo puno, puno bolje", rekao je Metličić nakon kojeg je Vuković rekao da je Hrvatska prvu fazu odradila za ocjenu tri na skali od jedan do pet pa dodao:

"Drago mi je da se Šego vratio, pokazao je kakva je klasa."

Raspored ide na ruku Hrvatskoj

Nakon njih je riječ dobio Šprem koji se također složio kako je Hrvatska protiv Katara napravila korak naprijed, ali isto tako istaknuo da ima još toga što treba popraviti. 

"Očekivao sam uvjerljiviju Hrvatsku, ali što je, tu je. Ima pozitivnih pomaka, svidjelo mi se kako smo otvorili utakmicu. Ima tu puno stvari za popraviti, samo da nastavimo tako", rekao je Šprem pa opet riječ dao Metličiću koji je komentirao raspored drugog kruga koji je sada definiran:

"Raspored koji smo dobili je idealan, već nakon Argentine bismo trebali biti u četvrtfinalu i znat ćemo na koga idemo jer grupa s kojom se križamo igra dan prije. Moći ćemo možda i birati protivnika."

Metličić pohvalio lukavog Červara

Mnogo se pričalo o izjavi Line Červara nakon utakmice u kojoj je otkrio da se ekipa za Katar spremala u njegovoj hotelskoj sobi, ali i o minuti predaha koju je odradio kad je utakmica već bila zaključena. 

"Nije prvi put da je Hrvatska odrađivala više teoretski trening, to smo znali i ranije raditi. To je trening u kojem ne treniraš, ali dogovoriš detalje koje onda preneseš na teren", komentirao je Šprem koji se očito dobro sjeća svog vremena u reprezentaciji pa dao riječ Metličiću: 

"Lukav je Lino. Zna da je televizija, da je zadnji time-out, da svi gledamo i čekamo što će reći. Kaže im da šute i onda kaže to što je rekao. Zna on što radi."

Čupić nije desni vanjski i to se vidi

Jedna od tema tijekom cijelog prvenstva je i činjenica da Lino Červar većinu vremena Ivana Čupića koristi na desnom vanjskom iako je Čupić po vokaciji desno krilo. Komentar te odluke dao je Metličić.

"Čupić se trudio i igrao na desnom vanjskom, ali to nema smisla. Kad znaš da on ne može pucati s deset metara, onda je jasno da to nema smisla", rekao je Metličić. 

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više