Metličić otkrio kako Hrvatska može zaustaviti Španjolsku

Foto: Hina

POBJEDOM nad Egiptom 21:19 hrvatski rukometaši plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj, gdje će u borbi za polufinale igrati protiv Španjolske (utorak 20:45). 

"Prvi dio protiv Egipta bio je dobar, ali u drugom smo imali crnu rupu od pet do deset minuta. Izdržali smo to i priveli utakmicu kraju u našu korist. Sigurno je da možemo bolje, ali neka mi dobijemo svakoga na ovaj način i bit će dobro", rekao je pomoćni trener Petar Metličić.
 
Prije gotovo točno godinu dana Španjolska je slavila 33:29 u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj...
 
”Španjolska je momčad koju manje-više dobro znamo. To je izuzetna momčad koja se godinama nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu sve je moguće. Izrazitog favorita nema i svjesni smo toga. Imamo svoju šansu da odigramo dobru utakmicu za polufinale”, prokomentirao je Španjolsku Metličić koji dobro poznaje njihovu igru i pojedine igrače.
 

Momčad Željka Babića ima određenih problema tijekom cijelog prvenstva. No Metličić zna kako treba igrati protiv Španjolaca...
 
"‘Moramo igrati maksimalno koncentrirano uz čvrstu 6-0 obranu jer iz iskustva iz Poljske znamo da 5-1 ne funkcionira najbolje protiv njih. Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a bekovi su im malo slabiji. Mi ne bježimo od toga da imamo problem. Glavni igrač gotovo i da nije trenirao i ima problema s koljenom. Imamo i cijelu vanjsku liniju koja je do jučer praktički bila rezerva. No bit ćemo svi jako zadovoljni ako pokažu karakter i ako se budu borili do kraja. Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje. Moramo se paziti tehničkih grešaka jer oni to jako dobro kažnjavaju i moramo ih  prisiliti da igraju šest na šest jer na postavljenu zonu imaju problema u igri", jasno je rekao bivši reprezentativac.
 
Šebetić: Sve je moguće
 
Luka Šebetić vjeruje da Hrvatska ima kvalitetu i da je do kraja prvenstva u Francuskoj sve moguće.
 
"Ušli smo u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i sretan sam što sam dio tog uspjeha. Da nemamo  kvalitetu, ne bismo bili tu gdje jesmo. Očekujem jako dobru utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe. Momčadi koje su dosad igrale jako lijep rukomet ispale su s Prvenstva pa je sve moguće. Španjolski sustav rukometa dosta se igra u Europi i Ligi prvaka, igra se na pivota. Bit će to tvrda utakmica”, zaključio je Šebetić.

Pročitajte više