Metličić: Vujović nema što voditi hrvatsku reprezentaciju. Imamo boljih stručnjaka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NAKON debakla hrvatske rukometne reprezentacije danima u medijima slušamo i čitamo izjave domaćih rukometnih autoriteta koji se ne libe kritizirati jako lošu igru reprezentacije i porazan nastup na Euru u Njemačkoj. No nitko nije tako direktno i brutalno udario na izbornika Perkovca kao njegov nekadašnji suigrač Nenad Kljaić.

U razgovoru za Index čak je istaknuo kako smatra da je Perkovac postavljen za izbornika jer se znalo da neće uspjeti pa će na njegovo mjesto, bez puno medijske pompe, biti doveden Veselin Vujović. "Što se tiče Perkovca, on je doveden da bude žrtvovan kako bi se otvorila vrata Veselinu Vujoviću da bude izbornik za SP u Hrvatskoj iduće godine", rekao je Kljaić pa pojasnio: 

"To je moje mišljenje. Predugo sam u ovome da ne vidim kako stvari stoje. Gobac je i ranije želio Vujovića, ali dok je Lino bio unutra, to nije bilo moguće. Sad kad Červara nema, doveli su Perkovca kako bi nakon debakla rekli: ''Eto, vidite, dali smo šanse svima, sve smo domaće trenere ispucali. Vrijeme je za stranca. Koga ćemo dovesti? Vujovića.''

Metličić je protiv Vujovića

Ranije danas ovu Kljaićevu izjavu komentirao je legendarni hrvatski rukometaš Petar Metličić. U razgovoru za Sportklub Metličić se usprotivio mogućem dolasku Veselina Vujovića. "Što se tiče Vujovića, mislim da bi to bila velika greška, mislim da Vujović nema što voditi hrvatsku reprezentaciju. Ima tu boljih i kvalitetnijih ljudi, bila bi to velika greška", rekao je Metličić pa komentirao Kljaićevu tvrdnju da se svi u hrvatskom rukometu boje Zorana Gopca:

"Ja s Gopcem nemam nikakvih problema, a niti ga se bojim. On je moćna osoba u rukometu, ali ne znam zašto ga se treba bojati. Ja o njemu ne ovisim. Niti želim išta od njega."

Pročitajte više