U-19 Liga prvaka

''Mi i City? Pa to su različiti sportovi, a pokazali smo kakvi smo frajeri"

Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

DINAMOVI juniori napravili su pravi podvig i osigurali proljeće u juniorskoj Ligi prvaka.

Srušili su Manchester City u Zagrebu te s minimalnih 1:0 odnijeli pobjedu. Jedini pogodak prekrasno je djelo Antonija Marina.

Trener Igor Jovičević nahvalio je svoje igrače nakon velike pobjede.

"Pobijedili su srce i glava. Srce te gura iznad limita. Onda dođeš u situacije gdje ne osjećaš ni umor. Osjećaš da letiš... Ovo nam je najbolja utakmica s taktičke strane. Jako smo patili u Manchesteru, ali sada smo promijenili sustav i to je upalilo. Pohvale mojim dečkima, obožavam ih. Ovo je već druga godina zaredom da dočekujemo proljeće u Europi. Ovo je za klub, instituciju, ljude, navijače i sve veliki korak", prvi su dojmovi trenera mlade Dinamove momčadi.

Nije se htio suzdržavati Jovičević te je posebno naglasio koliko je ovo velik i bitan rezultat za Dinamo.

"Ovo je nevjerojatan podvig! I sami ste bili po tim njihovim trening-centrima. Gdje mi treniramo, gdje oni treniraju. Pa to kao da je neki drugi sport! Kakvu infrastrukturu imaju oni, a kakvu mi. I onda dođemo frajeri i pokažemo da smo na toj razini. To je fenomenalna stvar; prvo, kako uprava vodi klub, a drugo, tko to selekcionira. To ne radim ja, ja ih samo posložim i motiviram, a onda oni mogu pobijediti bilo koga", dodao je.

Dinamo će u Zagrebu u veljači dočekati nekog od ovih klubova: Šerif, Zaragoza, Midtjylland, Derby County, Porto, Dinamo Kijev, Glasgow Rangers i Rennes.

"Nema lakog protivnika", kratko je komentirao.

Pročitajte više