NBA

Miami Heat doveo zvijezdu prijelaznog roka, srušio rekord i poslao Dragića u Kanadu

Foto: AP Photo/Michael Dwyer/Guliver

POČEO je prijelazni rok u NBA ligi, a već u njegovim prvim satima postala je poznata nova destinacija jednog od najtraženijih slobodnih agenata.

Kyle Lowry se nakon devet godina rastaje s Toronto Raptorsima i karijeru će nastaviti u Miami Heatu.

Lowryju je istekao ugovor s Raptorsima, ali oni neće ostati bez ičega jer se radi o "sign-and tradeu". Iskusni veteran i najveći Raptor svih vremena potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan oko 90 milijuna dolara, a zatim je razmijenjen u Miami za MVP-a prošlog Eurobasketa, slovenskog razigravača Gorana Dragića te mladog krilnog centra Preciousa Achiuwu.

Tako se Lowry udružio s bliskim prijateljem Jimmyjem Butlerom, prvom zvijezdom Heata koja ća također potpisati dugoročnu vjernost. Butler je dogovorio novi četverogodišnji ugovor za 184 milijuna dolara, koji počinje 2022. Iduće sezone Butler ima ugovor na 36 milijuna, što znači da će u idućih pet godina zaraditi čak 220 milijuna.

Druga važna prinova za Miami je P.J. Tucker, iskusni niski centar koji je nedavno pomogao Milwaukee Bucksima da osvoje naslov prvaka, nakon što su ga usred sezone doveli iz Houstona. On je potpisao dvogodišnji ugovor na 15 milijuna dolara.

Konačno, Miami je produljio ugovor s još jednim igračem i srušio NBA rekord. Šuter Duncan Robinson u idućih pet godina dobit će 90 milijuna dolara, što je najveći ugovor u povijesti NBA lige za nedraftiranog igrača.

Pročitajte više