Micah Richards o jednom od najboljih golova ikada: Gol je skrivio Kompany, a ne ja!

Foto: Screenshot

BIVŠI branič Manchester Cityja Micah Richards danas je popularni TV komentator koji u studiju Sky Sportsa prati utakmice Premier lige u društvu legendarnih Roya Keanea i Jamieja Carraghera. Danas se u 10. kolu prvenstva igra manchesterski derbi u kojem United dočekuje City.

Tim povodom Sky Sports se prisjetio slavnih okršaja velikih rivala iz prošlosti, a konkretno možda i najpoznatijeg gola iz povijesti manchesterskog derbija i Premier lige općenito. Radi se o velemajstorskim škaricama najboljeg strijelca u povijesti Uniteda u derbiju 2011. godine.

Nakon ubačaja Nanija Rooney je postigao možda i svoj najbolji gol ikada

Ekipa Sir Alex Fergusona tada je slavila nad gradskim rivalom koji je nekoliko godina kasnije postao apsolutni vladar engleskog nogometa. U trenutku kada je Rooney zahvatio loptu koju je uputio Portugalac Nani, najbliži protivnički igrač bio mu je upravo Richards, koji je zakašnjelo glavom pokušao blokirati udarac, a sada se kroz smijeh prisjetio cijele situacije: 

"Jako se iživciram svaki put kad ovo gledam, ali dat ću vam vrhunsku analizu. Gledajte Vincenta Kompanyja, on se poskliznuo, ja nisam trebao čuvati Rooneyja! Ja sam pokrivao čovjeka na drugoj stativi. Mislio sam da imam loptu na glavi, ali udarac je bio odličan."

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ROONEYEV GOL I RICHARDSOV KOMENTAR

Pročitajte više