MICHAEL JORDAN

Michael Jordan donacijom od sedam milijuna dolara otvorio dvije klinike za siromašne

Foto: Getty Images

MICHAEL JORDAN 2017. godine donirao je sedam milijuna dolara za izgradnju dviju bolnica u Charlotteu, namijenjenih pacijentima sa slabim ili nikakvim zdravstvenim osiguranjem.

Prva je otvorena 2019. godine, a druga ovog tjedna.

"Pravo je zadovoljstvo vidjeti kako su se stvari razvijale u proteklih godinu dana. Zbog toga želim nastaviti činiti još više kako bismo mogli odgovoriti na potrebe ljudi", rekao je Jordan.

Nova klinika imena Novant Health Michael Jordan Family Medical Clinic proteže se na 630 kvadratnih metara, ima 12 soba za pacijente, sobu za rentgen i prostor za fizikalnu terapiju.

"Učinak prve klinike jasno je vidljiv, a ako nas je covid-19 ičemu naučio, to je važnost pristupačne, sigurne i kvalitetne zdravstvene skrbi u zajednicama koje ju najviše trebaju", rekao je predsjednik klinike Carl Armato.

U prvoj godini klinika je liječila više od 3500 pacijenata

Prva klinika otvorena je u listopadu prošle godine, a od tada je liječila više od 3500 pacijenata, a od početka pandemije u njoj je obavljeno više od 13.000 testiranja na koronavirus.

"Kad smo otvarali prvu kliniku prošle jeseni, nitko nije mogao predvidjeti da ćemo se samo pet mjeseci kasnije suočiti s globalnom pandemijom. Ponosan sam na pozitivan učinak koji je klinika imala na zajednicu, posebno tijekom pandemije", rekao je Jordan u priopćenju, prenosi CNN.

Iako je rođen u New Yorku, a najveći dio profesionalne igračke karijere proveo u Chicagu, Jordan je izuzetno vezan za Charlotte kao vlasnik Hornetsa, a sveučilište North Carolina koje je pohađao nalazi se u obližnjem Chapel Hillu.

Pročitajte više