Miesha Tate: Izvan kaveza sam nježna djevojka, a unutra ću ti pokušati otkinuti glavu



RIJETKO kada jedan borac izjavi – pokušat ću ubiti svog protivnika u kavezu. Da iznenađenje bude veće, ove riječi nisu stigle od muškarca, nego od žene. I to jedne na prvi pogled nježne žene. Miesha Tate će sutra pokušati stići to titule prvakinje Strikeforcea u borbi protiv Marloes Coenen na istoj priredbi na kojem će se u borbi večeri boriti Fedor Emelianenko i Dan Henderson.

Ne samo da je najavila pravi rat u kavezu, ova 24-dišnja djevojka je najavila i ubojstvo svoje suparnice. Neki će reći malo pretjerano, neki će reći da je to sve dio showa. "Pokušat ću je ubiti, stvarno hoću. Pokušat ću doći do točke gdje će se sudac bojati za njezin život",  rekla je u video prilogu za Shootmedia.

Kako se uopće našla u kavezu gdje se bavi sportom koji se uglavnom povezuje s muškim spolom?

"Voljela sam raditi sve što muškarci vole. Od malih nogu sam volje utrke automobila, borilačke sportove…Hrvat sam krenula iz čiste dosade i to je bila najbolja odluka u mom životu. Često sam bila jedna djevojka u timu. Kada bih pobijedila neke dječake, oni bi plakali ili odustali od sporta. Nije mi ih bilo žao."

Na fakultetu se bacila u slobodnu borbu, a evo je par godina kasnije već u meču za titulu prvaka. Prvu šansu protiv Coenen uništila je ozljeda koljena, no Miesha sada tvrdi da je potpuno spremna. "Ovo je vrhunac moje karijere. Ne radi se o Marloes, radi se o tome da mogu postati prvak svijeta", kaže Miesha i zaključuje: "Izvan kaveza sam nježna djevojka, no neka vas to ne prevari. U kavezu ću ti pokušati otkinuti glavu."

Pročitajte više