Mihajličenko: Izazvali smo Hrvate da igraju nogomet

UTAKMICA je bila šokantna i za ukrajinskog izbornika, koji neposredno nakon infarktnog finiša i posljednjeg zvižduka norveškog suca nije bio spreman za duboke analize. Emocije su se izmješale i iako Mhajličenko kaže da je mislima već okrenut Kazahstanu, film iz Zagreba vrtjet će još neko vrijeme.

Ono što je želio naglasiti, i imamo je potpuno pravo, jest činjenica da smo gledali pošten i beskompromisan meč,

"Želja za pobjedom bila je velika s obje strane. Dostojno smo odigrali i žestoko se borili od prve do zadnje minute.", rekao je nekadašnji ukrajinski reprezentativac,

A potom se otvorio, ističući sve ono za čim će narednih dana žaliti. Mihajličenko je rekao da u Zagreb nije došao po bod i sinoć je dokazao da to nije bila puka priča.

"Žao mi je što nismo uspjeli zadržati tempo igre s kojim smo započeli. Žao nam je i šti kod našeg vodstva nismo uspjeli realizirarti naše kombinacije. Jednostavno nismo mogli iskoristiti osvojeni prostor. Žao nam je i zbog drugog pogotka koji smo primili, bila je to doduše logična pogreška, ali nas je skupo koštala. Pred kraj susreta Hrvstska je igrala nošena emocijama, nismo tu mogli odgovoriti na pravi način."

"Imali smo jednu vratnicu, ali s druge strane, sudbina je kompenzirala stvar s dvije stative hrvatskih nogometaša. Drago mi je što sam vidio svoju momčad koja je disala zajedno, djelovala kao cjelina i borila se da obrani čast svoje države."

"Bili smo spremni na to da će nas Hrvati odmah napasti, krenuli su agresivno, ali mi se nismo izgubili, znali smo da ima još puno vremena. Izazvali smo Hrvate da igraju."

D.R.
Foto: Cropix

Pročitajte više