Mihajličenko: Želim maksimalan pristup, Andora je neke dobro namučila

IZBORNIK Ukrajine Aleksej Mihajličenko upozorio je svoje igrače da s maksimalnim pristupom krenu u posljednju utakmicu kvalifikacija protiv Andore.

"Bilo je važno da pobijedimo Englesku, a sada put do dokvalifikacija ovisi isključivo o nama. Naglasio sam igračima koliko je važna posljednja utakmica. Susret počnje rezultatom 0:0, a to nam ne odgovara", rekao je Mihajličenko, koji utakmicu priprema kao da se igra s jačim protivnikom.

"Protiv Engleza imali smo 24 igrača, a protiv andore sigurno neće igrati dvojica. Timoščuk je zaradio drugi žuti, a Voronjin je već krenuo za Liverpool. Javili su se problemi sa starom ozljedom. Rekao je da nije sto posto spreman, pa onda nema smisla niti da igra. Svi su ostali u redu".

Čak 11 igrača Ukrajine je pod prijetnjom rugog žutog kartona, što bi značilo da bi morali preskočiti jednu utakmicu u dokvalifikacijama. no Mihajličenko nema namjeru kalkulirati.

"Razmišljamo o tome kako pobijediti u Andori, tako da nije vrijeme za odmaranje igrača. Podsjećam, naš zadatak još nije riješen".

Mihajličenko je podjsetio na neke ranije utakmice Andore u kvalifikacijama. Tamo se nisu pokazali toliko bezazlenima kao na papiru.

"Englezi su napravili razliku u drugom poluvremenu, Hrvati su im presudili s dvije lopte, a Rusija ih je prošla zahvaljujući Aršavinovoj genijalonsti. To je upozorenje da pristup mora biti više nego ozbiljan. Ostali smo na zadnjem koraku, koji mora biti siguran", zaključio je Mihajličenko.



"Kao trening bez prava na grešku"

Ukrajinski mediji sa velikom radošću čekaju službenu potvrdu plasmana njihove reprezentacije u dokvalifikacije za SP, a ta će ih objava dočekati nešto poslije 19 sati. Naravno, ako Andora ne napravi čudo i uzme li im bod ili tri na domaćem terenu.

"Posljednja stanica prije direktnih obračuna", "Trening bez prava na pogrešku", "Andora nas priprema za repasaž", naslovljavaju tekstove ukrajinski mediji. Misao koja se provodi kroz sve tekstove je da momci Alekseja Mihajličenka moraju samo probiti andorski bunker, pa će biti sve u redu. Nitko ne vjeruje u iznenađenje Andore, a teško im je to i zamjeriti.

Ukrajina je na svom terenu protiv Andore slavila 5:0, prolaz u dokvalifikacije golijadom žele proslaviti i u gostima. Sportski listovi u Kijevu navode kako je prednost Ukrajine u takvoj utakmici što imaju izbornika koji teži disciplini u igri. To je, prema njima, osnov za probijanje obrane u kojoj će biti devet igrača Andore.

Ukrajinci jedinu opasnost vide u opuštanju svojih reprezentativac, no to su navali čisto kao teoretsku mogućnost. Ne brine ih niti što Andrej Voronjin nije fizički spreman za utakmicu, niti što zbog kartona neće igrati Anatolij Timoščuk. Svjesni su da imaju bolje igrače i idu po konačnu potvrdu kvalitetete.

Pročitajte više