LIGE PETICE

Mihajlović u kombinaciji za klupu Juventusa: "Rođen sam spreman"

Foto: EPA

BOLOGNA do dolaska Siniše Mihajlovića za pobjedu nije znala 14 vezanih utakmica. Majstor slobodnih udaraca iz igračke karijere preuzeo je momčad od Filippa Inzaghija i spasio je od već viđenog ispadanja iz Serie A. 

Svoj drugi mandat u Bologni započeo je pobjedom nad Interom 0:1 usred Milana, nakon čega je doživio tri poraza u četiri meča (uz remi), a onda u sljedećih 11 susreta ostvario sedam pobjeda te sinoćnjim remijem 3:3 kod Lazija kolo prije kraja osigurao opstanak.

"Nitko nije vjerovao da ćemo opstati u Serie A ove sezone. Možda tek nekoliko ljudi, a ja sam bio jedan od njih. Vidio sam kvalitetu i karakter u ovoj momčadi. Kako je vrijeme prolazilo, bio sam sve uvjereniji u opstanak. Zato mislim da je opstanak Bologne za ovo vrijeme jedno posebno čudo koje sam učinio. Hvala igračima, koji su najprije veliki ljudi, a potom i nogometaši. Imali smo loših trenutaka, ali smo se držali zajedno. Vjerovali smo da se možemo spasiti i uspjeli smo, na kraju", naglasio je Mihajlović.

On je nakon vođenja Milana bio na klupi Torina dvije sezone, potom se kratko zadržao u Sportingu, a sada je opet oživio karijeru sjajnim uspjehom s Bolognom. Zato ga talijanski mediji spominju i kao mogućeg kandidata za nasljednika Massimiliana Allegrija u Juventusu.

"Rođen sam spreman. Istina, Juventus me je zvao, ali prije pet godina. Posao nas trenera podrazumijeva sazrijevanje, napredovanje, težak rad i nova znanja. Moramo pratiti trendove u nogometu, tako da sam drukčiji trener danas nego što sam to bio prije pet godina", poručio je Mihajlović.

Pročitajte više