Mihovilu Rajeviću uručeno priznanje za osvojeno drugo mjesto na Coca-Cola kupu u Meksiku

GOSPODINU Mihovilu Rajeviću uručeno je veliko priznanje Coca-Cole Hrvatska za osvojeno 2. mjesto na Coca-Cola kupu 2003, svjetskom međunarodnom srednjoškolskom nogometnom prvenstvu, koje se održalo u srpnju ove godine u Meksiku.

Pravo na sudjelovanje, Mihovil Rajević, izbornik i trener nogometaša Trgovačke škole iz Splita, osigurao je osvojenom titulom državnih prvaka na Školskim sportskim Coca-Cola igrama olimpijskog duha održanim ovog ljeta u Istri.

Uz to što je dobio priznanje Coca-Cole u Hrvatskoj, Mihovil Rajević iz Splita postao je i laureatom godišnje nagrade Franjo Bučar na području školskog sporta, na svečanosti dodjele državne nagrade Franjo Bučar.

U Kristalnoj dvorani hotela Opera Mihovilu Rajeviću su, pred brojnim sportskim uglednicima, godišnju nagradu za školski sport uručili dr. sc. Vladimir Strugar, ministar prosvjete i sporta i Herman Vukušić, predsjednik Odbora državne nagrade sporta "Franjo Bučar". Odbor državne nagrade "Franjo Bučar" odgovoran je Hrvatskom Saboru.

Uz Coca-Colino priznanje, Mihovil Rajević je na VHS kazeti dobio i poseban sažetak svih utakmica svojih srednjoškolaca snimljenih na Coca-Cola kupu u Meksiku.

"Osim izvrsnim rezultatom, Mihovil Rajević je priznanje zaslužio i nesvakidašnjom promocijom hrvatskog nogometa, i sporta uopće, među mladima u svijetu. Na tome mu veliko hvala i iskrene čestitke." – rekao je Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole u Hrvatskoj. 

"Presretan sam zbog nagrade i priznanja. Želio bih se prvenstveno zahvaliti svoj djeci s kojom sam ikada radio, a posebno svojoj nogometnoj momčadi koja je osvojila drugo mjesto na Coca-Cola kupu u Meksiku, jer sam zbog njih danas ovdje." - ne skrivajući osjećaje, izjavio je Mihovil Rajević, ovogodišnji dobitnik najviše državne nagrade za sport Franjo Bučar.

Prof. Rajević je u 36 godina radio isključivo na poslovima odgoja i obrazovanja. Uz bezbroj gradskih i županijskih odličja, na državnoj razini u raznim sportovima osvojio je čak 22 medalje.
"Najviše se ponosimo činjenicom da Rajević prosječno godišnje vodi 14 ekipa u sportskim natjecanjima, što praktično znači da je svaki drugi učenik Trgovačke škole aktivni sudionik. Mislim da to nema niti jedna srednja škola u Hrvatskoj." - izjavio je Ante Peruzović, ponosni ravnatelj Trgovačke škole u Splitu.

Ivo Mirošević, načelnik odjela sporta Ministarstva prosvjete i sporta, organizatora Državnog prvenstva osnovnih i srednjih škola izjavio je: "Ove godine, po prvi put, završna natjecanja Državnog prvenstva osnovnih i srednjih škola održana su na jednom mjestu u isto vrijeme. Očekujemo nagli porast zanimanja za srednjoškolsko državno prvenstvo. Zahvaljujem Coca-Coli što je pružila prigodu našim nogometnim prvacima da se pokažu u svijetu."

Najbolji splitski srednjoškloski trener
Ante Peruzović, ravnatelj Trgovačke škole Split, prijavio je svog kolegu Mihovila Rajevića za državnu nagradu radi niza odličja koja je osvojio u raznim sportovima. Osim dugogodišnjeg predanog rada, školska godina 2002./2003. bila je iznimno uspješna za Mihovila Rajevića. Košarkaši i atletičari su osvojili zlato u Splitu, rukometaši i stolnotenisači su bili drugi, dok su košarkašice osvojile treće mjesto na gradskom natjecanju.

Nogomet – najtrofejnija sezona u karijeri
Najuspješnija je, ipak, bila nogometna ekipa – prvo mjesto u Splitu, zatim prvo na poluzavršnom izlučnom natjecanju skupine Jug (pobjede nad ekipama Dubrovnik, Šibenik, Hvar, Zadar, Knin), prvo mjesto i naslov državnih prvaka na Školskim športskim Coca-Cola igrama Olimpijskog duha u Umagu (pobjede nad ekipama Vinkovci, Petrinja i Zagreb). Kao pobjednici završnog natjecanja učenika srednjih škola, nogometna momčad Mihovila Rajevića zastupala je Hrvatsku na međunarodnom Coca-Cola kupu 2003. u Meksiku. Tamo su srednjoškolci iz Splita pod vodstvom Mihovila Rajevića stigli do naslova viceprvaka svijeta.

Pročitajte više