NBA

Mike D'Antoni šokirao NBA ligu odabirom novog posla

Foto: Getty Images

MJESEC i pol dana nakon što je po ispadanju iz NBA doigravanja napustio klupu Houston Rocketsa Mike D'Antoni dobio je novi, ali potpuno neočekivan posao.

Nije preuzeo drugu NBA momčad, nego se priključio stožeru Brooklyn Netsa i bit će pomoćnik Steveu Nashu, kojeg je četiri godine vodio u Phoenixu kad su Sunsi bili najatraktivnija i najuzbudljivija momčad lige.

Njih su dvojica, D'Antoni kao trener i Nash kao playmaker, popularizirali "seven-seconds-or-less" napad koji je bio inspiracija za košarku kakvu u NBA ligi gledamo posljednjih godina. U četiri zajedničke sezone dobili su više od 70 posto utakmica, a Nash je dvije godine zaredom proglašen MVP-jem lige, ali u doigravanju nikad nisu stigli dalje od finala Zapada.

Netsi su početkom rujna šokirali košarkaški svijet postavivši za glavnog trenera kanadsku ikonu koja nema ni sekunde iskustva na klupi na bilo kojoj razini, ali ima neograničeno košarkaško znanje i dokazala se u individualnom radu s igračima Golden State Warriorsa.

No bilo je jasno da Nashu treba iskusan mentor, a Netsi su mu doveli idealnog čovjeka.

Vraćaju se Durant i Irving, a Netsi imaju najimpresivniji trenerski stožer u ligi

S oporavljenima Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom Netsi bi sljedeće sezone trebali biti jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka. Obje zvijezde oduševljeno su prihvatile Nasha za trenera jer smatraju da im može pomoći svojim igračkim iskustvom te da im pravi trener uopće ne treba.

Osim D'Antonija, Nashu će pomagati i Amar'e Stoudemire, druga najveća zvijezda te slavne generacije Sunsa iz sredine 2000-ih, te Jacque Vaughn, koji je bio v.d. glavnog trenera Netsa nakon odlaska Kennyja Atkinsona i ima vrlo dobar odnos s igračima, a stožeru se priključio i Ime Udoka, koji je godinama bio pomoćnik legendarnom Greggu Popovichu u San Antonio Spursima.

Čak i ako imaju glavnog trenera početnika, ovako moćan stožer i povratak dvojice superstara dovoljna su garancija da će Netsi biti bliže tituli nego ikad dosad.

Pročitajte više