MILAN BEZ KLJUČNOG ČOVJEKA U DERBIJU ZA SPAS SEZONE Mijenja ga duplo starija rezerva

Foto: Getty Images/Guliver Image

MILAN - INTER od 20:45 igraju četvrtfinale talijanskog kupa. Nominalni domaćin na Meazzi nastupit će ozbiljno hendikepiran, bez najveće zvijezde.

Gianluigi Donnarumma (18), vratar Milana, neće igrati iznimno bitan meč zbog ozljede bedra. Zamijenit će ga 40-godišnji Marco Storari, koji je to ove sezone već napravio na jedine dvije utakmice koje je Gigio propustio u sva tri natjecanja, dok je igrao ostalih 27.
 
Ali večerašnji Derby della Madonnina neopisivo je važniji od gostovanja kod Shkendije i Rijeke u nebitnim utakmicama kvalifikacija i skupine Europa lige.
Milan protiv najvećeg rivala igra utakmicu za spas sezone. U ovoj fazi kupa nema uzvrata, tako da Rossoneri nemaju ni priliku za popravni, dok su u prvenstvu odavno ostali bez te mogućnosti. Jer na polovici sezone u Serie A Milan je na tek 14. mjestu, čak 14 bodova ispod zone Lige prvaka i 16 manje od rivala s kojim za nekoliko sati igra u kupu. Uostalom, u kakvom stanju Milan očekuje ključni meč najbolje govori što je daleko bliži ispadanju iz lige (devet bodova) nego poziciji koja jamči LP.
 
Šok-terapija smjenom Montelle i dovođenjem Gattusa očito nije uspjela. Milan je od sedam utakmica pod novim trenerom pobijedio u samo dvije. Glasoviti ratnik kao trener je daleko zapaženiji po bombastičnim izjavama nego po djelima. Jednom takvom najavio je i večerašnje četvrtfinale:
 
"Za nas je to finale Svjetskog prvenstva!"
 
A u tom "finalu SP-a" Milan je bez svog "Buffona", odnosno onog koji je već proglašen nasljednikom jednog od najvećih golmana u povijesti.
 
Donnarumma je ljetos nakon dugog natezanja i prijetnji odlaskom iz kluba, kojima je mahao njegov agent Mino Raiola, ipak potpisao novi ugovor, kojim zarađuje šest milijuna eura godišnje. Milan je uz to morao u klub dovesti i njegovog devet godina starijeg brata Antonija, koji je također golman. Jedini razlog za ovaj transfer bio je što je on Gigiov brat.
 
Ali Donnarumma ove sezone brani onako kako njegove kolege igraju, dakle nikako. U 27 utakmica primio je 30 golova pa su mu prije dva tjedna, na utakmici osmine finala kupa protiv Verone, navijači velikim transparentom poručili da ga više ne žele u klubu:
"Vrijeđaš nas. Šest milijuna eura godišnje i dolazak tvojeg brata parazita u klub? Gubi se, nemamo više strpljenja", pisalo je na transparentu.
 
Nedavno je Raiola otkrio da u Donnarumminom ugovoru nema otkupne klauzule koja je ranije dogovorena - 40 milijuna eura ako se Milan ne plasira u Ligu prvaka, odnosno 70 ako izbori nastup u LP-u.
 
Raiola je zbog toga najavio tužbu protiv Milana kojom bi Donnarumma mogao postati slobodan igrač i San Siro napustiti bez odštete.
 
Zato su navijači zviždali Donnarummi tijekom utakmice s Veronom. Tinejdžer se nakon toga slomio i rasplakao u svlačionici. Procurila je snimka na kojoj ga tješi i bodri zapovjednik obrane Leonardo Bonucci:

Pročitajte više