TRANSFERI

Milan na pragu drugog pojačanja, a želi i beka Napolija na Strinićevoj poziciji

Foto: Getty Images / Guliver Image

U SAMO par dana Milan je pred realizacijom drugog pojačanja. Nakon što je dogovoren dolazak Rade Krunića iz Empolija za osam milijuna eura, Rossoneri su na pragu dovođenja i Jordana Veretouta iz Fiorentine. 

Klub sa San Sira već je dogovorio uvjete s francuskim 26-godišnjim veznjakom, a Fiorentini nudi 16 milijuna eura, plus određene bonuse ovisno o broju nastupa, golova, asistencija i eventualnih trofeja koje osvoji Veretout u crveno-crnom dresu.

Bivši igrač Nantesa, Saint-Etiennea i Aston Ville stigao je u Fiorentinu u ljeto 2017. za sedam milijuna eura pa bi Viola itekako zaradila njegovom prodajom poslije samo dvije sezone. Također, Veretout je prošle sezone odigrao za klub iz Firence 37 utakmica, a zabio je pet golova i upisao četiri asistencije. 

Naravno, navijači Milana nisu baš presretni pojačanjima koja nisu zvučna, ali u Milanellu razmišljaju kako za malo novca pružiti ekipi širinu jer su otišli Riccardo Montolivo i Andrea Bertolacci. Također, talijanski mediji tvrde da će u Milan stići još jedan veznjak jer postoji velika mogućnost da ode i Lucas Biglia. 

No, ni to nije sve. Iako na poziciji lijevog beka trenutačno ima tri igrača Ricarda Rodrigueza, Diega Laxalta i Ivana Strinića, novi generalni direktor Paolo Maldini bi volio dovesti i Marija Ruija iz Napolija koji je također pokušao dovesti Veretouta, ali je izgubio bitku. 

Mario Rui ima 28 godina, a 2018. je na San Paolo stigao iz Rome gdje nije dobio pravu šansu. Eventualnim dolaskom Portugalca netko će sigurno otići od preostalih lijevih bekova, a najveći kandidat je upravo Strinić koji zbog problema sa srcem i kasnijom ozljedom nije upisao ni minute otkad je stigao prošlog ljeta u Milan.  

Pročitajte više