Milan nakon četiri godine mijenja trenera? Talijani objavili kandidate za nasljednika

Foto: EPA

STEFANO PIOLI uskoro bi mogao biti smijenjen s pozicije glavnog trenera Milana. Talijanski stručnjak tu funkciju obnaša od listopada 2019. godine te bi sada, nešto više od četiri godine od imenovanja, mogao dobiti otkaz. Razlog su primarno loši rezultati, ali i velik broj ozljeda s kojima se Milanova momčad mora nositi ove sezone.

Milan je nakon 17 kola talijanske Serie A na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, što samo po sebi ne bi bio osobit problem da prvi Inter nema čak 11 bodova više, a drugi Juventus sedam više. Nije se Milan proslavio ni u skupini Lige prvaka. Završio je treći iza Borussije Dortmund i PSG-a, ali ispred Newcastlea, pa je osigurao nastup u nokaut-fazi Europa lige.

Dva glavna kandidata

Zbog neprolaska skupine u Ligi prvaka i ranog ispadanja iz utrke za naslov, ali i činjenice da Pioli odbija otpustiti fizioterapeute i liječnike iz svog tima koje u vrhu kluba smatraju odgovornima za krizu s ozljedama, Milan priprema promjenu na klupi.

La Repubblica piše da su Roberto De Zerbi iz Brightona i Antonio Conte trenutno prva dva kandidata za trajna rješenja. Ipak, cilj je da se veće promjene ne rade prije ljeta pa je izvjesno da će u slučaju smjene Piolija sezonu do kraja odraditi Ignazio Abate, koji trenutno vodi juniore Milana. Nakon toga bi klub imenovao dugoročno rješenje.

Pročitajte više