Milan: Ne želimo Superligu

Foto: Profimedia

MILAN je uprihodio 297.7 milijuna eura u protekloj sezoni, što je porast za 14 posto u odnosu na godinu ranije, objavio je talijanski velikan na Skupštini dioničara.

Klub je povećao prihode od prodaje ulaznica. Porast interesa za gledanje utakmice pripisuje se kraju pandemije koronavirusa i činjenici da se Milan prošle sezone borio za naslov talijanskog prvaka te ga nakon 11 godina konačno i osvojio. U priopćenju je objavio da je smanjio svoje gubitke za otprilike trećinu, na 66.5 milijuna eura.

"Predstavljeni rezultati naglašavaju stabilan preokret, koji se dogodio unatoč krizi unutar sektora i stanju gospodarstva općenito. Moramo nastaviti s istom odlučnošću uz predanost naših igrača i svih suradnika kluba", poručio je predsjednik kluba Paolo Scaroni. "Osvajanje Scudetta i rastuća vrijednost brenda AC Milana daju dodatnu potvrdu da je klub na pravom putu i na terenu i izvan njega", dodao je.

Ne želi više Superligu

Klub je u priopćenju potvrdio i da za sada nije zainteresiran za eventualnu Superligu. Na San Siru smatraju kako je europski nogomet u problemima, ali da se može spasiti i bez Superlige.

Milan je bio jedan od 12 klubova koji su prvobitno bili uključeni u projekt Superlige, koji je brzo propao nakon negodovanja navijača, posebno šest engleskih momčadi. Međutim, Real Madrid, Barcelona i Juventus žele ga oživiti jer se bore s financijskim problemima.

Nakon uvjerljive pobjede protiv Dinama u utorak na Maksimiru, Milan ima veliku priliku izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka, prvi put nakon sezone 2013./14., što bi dodatno poboljšalo bilancu kluba.

Momčad Stefana Piolija treba samo domaći remi s RB Salzburgom u posljednjem susretu skupine E kako bi, uz pobjednika skupine Chelsea, prošla dalje. U Serie A Piolijeva momčad je druga s 26 bodova, tri manje od vodećeg Napolija.

Pročitajte više