Milan pronašao zamjenu za Maldinija u Arsenalovom Gaelu Clichyju

INFORMACIJE koje pristižu iz Italije govore da je Milan na prijedlog trenera Carla Ancelottija, spreman ponuditi 12 milijuna funta za Arsenalova lijevog beka Gaela Clichyja.

Milanezi Clichyja prate duže vrijeme i smatraju da je on prava i dostojna zamjena za njihovu dugogodišnju uzdanicu, 40-godišnjaka Paola Maldinija koji će, kako stvari stoje, završetkom ove sezone okončati svoju profesionalnu karijeru.

23-godišnji Francuz uživa u životu u Londonu, navodno je jako sretan u Topnicima pod vodstvom Arsenea Wengera, no isto tako mu jako godi popriličan interes Milana.

"Ja sam sretan u Arsenalu, no istina je da je Milan veliki klub. Jako mi godi saznanje da me prate i žele dovesti u svoje redove", ističe Clichy koji bi svojim dolaskom u Rossonerre "pomladio" momčad koja je puna igrača koji su prešli 30 godina života.

Milan je već ugrabio jednog Topnika, Mathieua Flaminija, koji je prošloga ljeta pristigao u sjevernotalijansku prijestolnicu.

Dovođenje Clichyja je svakako jedan od dobrih poteza Milanove uprave koja uglavnom kupuje igrače u poznim godinama i nikako se ne odlučuje na kupovinu mladih snaga. Tako su kupili 29 -godišnjaka Ronaldinha i posudili 33-godišnjaka Davida Beckhama, a vrlo će vjerojatno sljedećega ljeta posegnuti za 31-godišnjim napadačem Seville Fredericom Kanouteom.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više