TRANSFERI

Milan užurbano traži krilo. Halilović mogući dio razmjene s belgijskim klubom

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN posljednjeg dana siječanjskog prijelaznog roka, koji završava večeras u 20 sati, užurbano pokušava dovesti pojačanje na lijevom krilu. Nakon što je doveo Brazilca Lucasa Paquetu iz Flamenga i poljskog napadača Krzysztofa Piateka iz Genove za ukupno 70 milijuna (oba po 35), klub sa San Sira i njegovi čelnici sve čine kako bi u finišu obradovali navijače još jednim novim igračem.

>>> Srbi tvrde: Alen Halilović ima novi klub

Ranije je PSV odbio pustiti Stevena Bergwijna u redove Rossonera, kao i Watford koji je stopirao povratak Gerarda Deulofeua. Zato su se Leonardo i Paolo Maldini okrenuli igraču Nice Allanu Saint-Maximinu. Mladi 21-godišnji Francuz odmah je zatražio od Nice da ga pusti u Milan, koji bi ga najradije želio dovesti na posudbu do kraja sezone, uz opciju otkupa.

Međutim, Nica je ponudila Rossonerima dvije varijante. Prva, posudba od 10 milijuna eura, s obaveznim otkupom na ljeto ili konačni transfer vrijedan 25-30 milijuna eura. To za sada ne odgovara talijanskom velikanu, koji ne želi trošiti više novac kako ne bi pogoršao situaciju s fair-playom i UEFA-om, koja s velikom pozornošću prati što radi sedmerostruki europski prvak na tržištu. 

No, postoji i plan B ako ne bude moguć dolazak Saint-Maximina. Milan pregovara i s belgijskim Standardom, iz kojeg pokušava dobiti mladog 20-godišnjeg Moussu Djenepa, a u suprotnom smjeru mogao bi otići Alen Halilović. Kapetan U21 reprezentacije Hrvatske bio je na meti Bešiktaša, potom je postojala mogućnost da postane igrač Genove u sklopu transfera Piateka, ali je klub iz Ligurije to odbio.

Bivši igrač Dinama, Barcelone, Hamburgera ne dobiva prostor kod Gennara Gattusa te želi otići negdje gdje će igrati i spremiti se za Europsko prvenstvo do 21 godine na ljeto u San Marinu i Italiji. 

Dakle, sve ovisi od plana A. Točnije, od Nice i hoće li francuski klub dopustiti Saint-Maximinu da ode u Milano, što je malo vjerojatno. Vremena je malo, a nije isključeno da na kraju Standard i Milan razmijene igrače, pa na San Siro stigne Djenepo, a prema Belgiji krene Halilović. 

Pročitajte više