Milanovi treneri u čudu gledali kako Zlatan trenira svoju djecu: "Ovo nije normalno"

Foto: EPA

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (41) vratio se u Milan i postao trener. Bilo je govora da će biti pomoćni trener, savjetnik, pa čak i sportski direktor, no u ovoj bi prilici trebao sudjelovati u radu stručnog stožera trenera Stefana Piolija. Talijani sada pokušavaju proniknuti kakav će trener biti legendarni švedski napadač pa je zbog toga isplivala jedna od anegdota.

Naime, Milanovi kondicijski treneri promatrali su kako se Ibrahimović u treningu odnosi prema sinovima Vincentu (15) i Maximilianu (17), koji su maloljetni. Nisu mogli vjerovati kakvu disciplinu Zlatan zahtijeva od njih, a o tome je i on sam govorio: "Vincent je jednom došao sa mnom u Milanello i rekao da želi malo trčati po terenu. Rekao sam mu da odradi 30 sprintova box to box. Kondicijski treneri gledali su u čudu što radi. Nije normalan."

Ibrahimović trenira svoju djecu

"Objasnio sam im da trenira, a oni su meni rekli kako ni igrači iz prve momčadi ne rade ovo. Nakon toga je došao Pioli, koji je ustvrdio da je to autodisciplina te da zna tko ih je to naučio. Rekao sam Pioliju da ja ne gledam tko je tko, bio to Vincent, Maxi ili Theo Hernandez. Kad se trenira, trenira se."

Nakon toga Ibra je ispričao još jednu anegdotu: "Na Ibizi smo, odrađujem trening pa se vraćam na jahtu, podne je. Pitam suprugu Helenu gdje su djeca? Još spavaju. U podne. Obavještavam kapetana broda da zaustavi brod. Budim Maxija i Vincenta:

"Spremite se i idemo trenirati, imate dvije minute da se spremite." Izlaze još uvijek krmeljavi, nisu ni zube oprali. Nalazim cestu gdje mogu ponavljati naprijed-nazad, brojim metar i obilježavam na zemlji polaznu i dolaznu točku. "Svaki put kad vam dam znak, krećete."

"Nema poljubaca i zagrljaja"

Počinju trčati. Maxi, s obzirom na to da je stariji i jači, ide naprijed-nazad bez problema. Vincent ne uspijeva držati tempo, spušta mi čelo na grudi i govori: "Tata, ne mogu više." Ja vičem: ''Tri, dva, jedan.'' Nastavlja trčati. Stiže na drugu stranu, savija se sa šakama na koljenima, trči posljednji sprint. Govorim mu: "Dobro si ovo odradio, Vincente, idemo."

Bez poljubaca, zagrljaja i sličnih stvari. Samo: "Dobro si ovo odradio." Vincent sada zna da, i kad misli da je umoran, može dovesti do kraja ono što je započeo. Sad zna da ako ne hodaš po vatri, nikad to nećeš otkriti."

Pročitajte više