Milanović: Nisam bio torcidaš, ali sam navijao za Hajduk. I danas mi je najdraži klub

Foto: Index

INDEX je tijekom prošlog tjedna u Index Studiju ugostio više političara koji su nam otkrili kako planiraju nagovoriti građane da glasaju baš za njih. Zadnji dan kampanje u goste je došao predsjednik Zoran Milanović. To mu je bio zadnji intervju koji će dati prije izborne šutnje.

Osim na pitanja o politici, Milanović je odgovorio i na jedno pitanje iz sfere sporta. Naime, novinar Indexa Zvonko Alač podsjetio je Milanovića da mu je u intervjuu prije 17 godina, kada je postao predsjednik SDP-a, odbio odgovoriti na pitanje o tome je li kao torcidaš išao na gostovanja s Hajdukom. Ovoga puta Milanović je odgovorio.

"Nisam bio torcidaš, ali sam navijao za Hajduk. To mi je i danas najdraži klub. Meni je taj klub bio... prvi nogometaš čije ime sam zapamtio je bio Jurica Jerković. Nisam bio torcidaš, ali sam bio jednom s prijateljem koji je isto s Britanca na sastanku društva prijatelja Hajduka. Nisam znao da postoji Torcida kao Torcida, to tada nije zvonilo. Vratili su se braća Vujović iz vojske, vratio se Slišković i igrao se derbi s Dinamom u Zagrebu. Mi smo tada otišli na taj sastanak i s tim ljudima do centra Zagreba, ali torcidaš nisam bio i nije mi to bilo u opisu mog bića. Sjećam se da je na Jelačićevom trgu bio tovar kojeg su doveli navijači Hajduka, a na Maksimiru smo slavili gol Zorana Vujovića", rekao je Milanović.

Pročitajte više