MILANOVOM BJEGUNCU DAJU SVE PSG nudi da napiše cifru, vilu i vozača, ali on želi u Real za 6 milijuna godišnje

Foto: Getty Images / Guliver Image

"MILAN i ja smo ljubavna priča koja nema kraj. Oduvijek sam navijač Milana i njegovo dijete. I sada mi se ostvario san, nosim kapetansku traku voljenog kluba i već sa 17 godina sam ostvario najveći uspjeh u karijeri."

Ovako je prije manje od godinu dana govorio najbolji mladi golman svijeta Gianluigi Donnarumma, kojem Talijani, opsjednuti bebastim, ulizičkim nadimcima njihovim nogometašima, tepaju Gigio.
 
Ali, Gigio ima menadžera Carminea, kojem nitko ne tepa kada ga zove po nadimku Mino i prezimenu Raiola, jer ga nitko ne voli, posebno onoliko koliko on voli pare.

Donnarumi stipendijski ugovor s Milanom vrijedi do idućeg ljeta. U pregovorima oko potpisa novog ugovora, klub je jedva punoljetnom vrataru, oko kojeg je namjeravao graditi novi Milan, ponudio pet milijuna eura godišnje. Ali, Raiola tražio klauzule u ugovoru po kojem bi Gigio mogao napustiti klub sljedećeg ljeta za 50 milijuna eura ako se Rossoneri ne plasiraju u Ligu prvaka, dok je klub insistirao na otkupnoj klauzuli od 100 milijuna eura.
 
Nisu htjeli da im se dogodi isto što i Juventusu s Pogbom, kada je gotovo pola Unitedeove odštete od 105 milijuna eura, pripalo neuglednom picajolu.
 
Raiola pak otkriva da je Marcu Fassonu, izvršni direktoru Milana, jasno rekao da stvar uopće nije u novcu. Dodao je i da je sastanak trajao samo šest minuta. Nakon kjeg je objavljeno: Donnarumma neće potpisati novi ugovor s Milanom.
Jasno, čim je ova vijest odjeknula nogometnim svijetom i završila na naslovnicama svih medija, u trku za Donnarummu uključili su se najbogatiji klubovi svijeta, svjesni da im se smiješi jack-pot: Najbolji mladi vratar, kojeg se k tome može kupiti ne za pola, nego četvrtinu cijene.
 
S obzirom da mu ugovor istječe za samo godinu dana, Milan se ne može razbacivati sa 100-tinjak milijuna u odštetnom zahtjevu, nego kako pišu ugledni talijanski novinari, s maksimalno 30.
 
Druga opcija je da Gigio cijelu iduću godinu provede na tribinama. Nakon izdaje koju je počinio prema Milanu, nema šanse da više stane na njegova vrata. I onda bi bez utakmica čekao iduće ljeto, čime bi ostao bez nastupa na SP-u, izgubio godinu dana karijere, ali i krajem lipnja iduće godine u novi klub prešao besplatno, kao slobodan igrač.
Gianluca Di Marzio piše da je PSG ponudio Raioli bjanko ugovor, da sam napiše cifru koju želi za Donnarummu u godišnjem ugovoru, kao i raskošnu vilu, te osobnog vozača, ali golman nije zainteresiran i želi samo u Real. 
 
Tancredi Palmeri navodi da je Real također odmah reagirao i ponudio mu više nego Milan u zadnjim pregovorima: 6 milijuna eura godišnje.

Pročitajte više