Milić: Nisam bio naviknut na zvižduke s Maksimira jer prije nije bilo navijača

Slavko Midzor/PIXSELL

IGRALA se 70. minuta utakmice na Maksimiru između Dinama i Anderlechta u šestom kolu Europa lige kada je teren napustio gostujući defenzivac Antonio Milić. 

Maksimirska publika poslala ga je s terena uz zvižduke jer je u prvom poluvremenu nakon duela s Izetom Hajrovićem "isposlovao" žuti karton za ponajboljeg dinamovca kojeg, zbog te kazne, neće biti u prvoj proljetnoj utakmici Modrih u Europi zbog suspenzije.

Miliću, Dalićevom reprezentativcu, ne pomaže također ni činjenica da je nekoć igrao za Hajduk.

"To sam i očekivao, ali ne smeta mi. Osjetim ja da je jedan dio zvižduka i zbog toga što sam ja iz Splita i bivši igrač Hajduka, ali to je sve normalno. Inače prije nisam bio naviknut na zvižduke na Maksimiru jer nisu baš bile ispunjene tribine, ali drago mi je da su se navijači vratili na tribine i da su podržali momčad", rekao je Milić.

Upitali su ga je li Hajrović provocirao u tom duelu.

"Pa nije, udario me. Ja sam dao pas, on me udario bez lopte. Sve su to male provokacije i dio sporta, nećemo nikome zamjeriti", misli Milić i govori:

"Nije mi stvaralo pritisak, naviknuti smo i na zvižduke i na pljesak, zato i igramo. To nas na neki način motivira, a i bolje je da je prava nogometna atmosfera nego da je stadion prazan."

A u nedjelju Dinamo i Hajduk igraju derbi u Zagrebu. Ovako to vidi Milić.

"Derbi je uvijek derbi. Normalno, volio bih da Hajduk iznenadi. Njihov sam navijač, što bude, bit će."

Ivan Santini odigrao je svih 90 minuta za Anderlecht protiv Dinama, no nije se vidio na terenu.

"Dinamo je stvarno zaslužio proći dalje, ja mu želim također da dogura još dalje. Što se ove utakmice tiče, bila je teška, puna trke, borbe, natrčao sam se bez lopte. Ali, to su takve utakmice."

Pročitajte više