MILIJUNI (NI)SU PROBLEM Raiola otkrio zašto je Donnarumma odbio Milan

Foto: Getty Images / Guliver Image

NASTAVLJA se rat na relaciji Milan - Mino Raiola: menadžer Gianluigija Donnarumme u samo mjesec dana od idola navijača postao je izdajnik jer je odbio produžiti ugovor s talijanskim velikanom koji ističe na ljeto 2018. godine. 

Mnogi tvrde kako je baš Raiola napravio problem tamo gdje ga nema i okrenuo mladog, 18-godišnjeg vratara protiv kluba čiji je grb ljubio i u vječnu ljubav se zaklinjao. 

"Bili su agresivni i neprijateljski nastrojeni. Donnarummi su prijetili i smrću. Zato smo odlučili kazati 'ne'. Ne možete zadržati igrača ako mu prijetite. Novac nije problem. Nismo ni razgovarali o tome jer nam to nije dopušteno. Oni idu okolo i traže top igrače, a takvog imaju kod kuće. Mi bismo se dogovorili tako da svi budu zadovoljni, ali to nije bilo moguće", rekao je Raiola koji je u Monte Carlu pozvao trojicu novinara i održao predstavu u kojoj oni nisu postavljali pitanja. 

Kako je vrijeme prolazilo, navijači Milana bili su sve više bijesni i potpuno su se okrenuli protiv Raiole i Donnarumme kojeg su pristalice Rossonera iz Poljske gađali lažnim novcem na utakmici Eura do 21 godine protiv Danske.

"Gigio je želio potpisati novi ugovor, ali mi je jedne prilike rekao 'Mino, možda je bolje prekinuti pregovore jer prijete meni i mojoj obitelji'. Tada sam odlučio prekinuti sve pregovore i ta odluka je samo moja. Nakon svega, Donnarumma je želio da mu se klub ispriča zbog svega što se događalo, ali se to nije dogodilo. Klub bi trebao podržati svog igrača, a ne igrati protiv njega", smatra Raiola.
Milan je sjajnom vrataru ponudio pet milijuna eura plaću i ugovor do 2022. godine, ali Raiola tvrdi da nije riječ o novcu.
 
"Ne želim ratovati s Milanom, pa prije šest godina doveo sam im Zlatana Ibrahimovića iz Barcelone. On bi sada ponovno bio igrač Milana da je tu Adriano Galliani. Također, mogu potvrditi da novac nije bio problem. Željeli smo još vremena i uvjeravao sam čelnike kluba da Gigio neće otići kao slobodan igrač", kazao je taj pizza-majstor i onda sam sebe demantirao već u sljedećoj rečenici.
 
"Međutim, igrač treba biti plaćen po kvaliteti, a ne po godinama. Donnarumma je zaslužio sve to napornim radom, a Milan ide okolo i nudi veću plaću Alvaru Morati i Pierre-Emericku Aubameyangu. To nema smisla. Čelnici Milana su arogantni i pogrešno su se postavili", nije izdržao kontroverzni menadžer i tako ipak otkrio da je novac problem jer je želio da njegov igrač ima najveću plaću. 
Nakon svega toga, Milan traži novog vratara, a najbliži je Mattia Perin iz Genoe, ali postoji mogućnost da Gigio na kraju i potpiše novi ugovor, što bi tek bilo nevjerojatno...
 
"Imaju pravo tražiti novog vratara. Što se nas tiče, mogu dovesti još njih sedam, nemamo problem s tim. Tražili su po novom ugovoru otkupnu klauzulu od 200 milijuna eura i time me isprovocirali, pa sam tražio klauzulu od 10 milijuna eura ako se Milan plasira u Ligu prvaka i pet ako se ne kvalificira", otkrio je Raiola. 
 
Na kraju je rekao da će Gigio biti bolji od legendarnog Gigija Buffona...
 
"Donnarumma nema cijenu, on je neprocjenjiv. Sigurno će postati bolji od Buffona i bit će prvi vratar koji će osvojiti Zlatnu loptu. Bolji vratar od njega još se nije rodio", zaključio je Raiola, čijeg igrača potajno love Real Madrid i PSG. 
 
 

Pročitajte više