MMA

Milijuni vjeruju da je Fjodorova pobjeda protiv opakog borca bila namještena

Screenshot (Bellator)

FJODOR EMELIANENKO stigao je do 39. pobjede u karijeri. U meču u Bellator organizaciji nokautirao je Quintona Jacksona. 

Legendarni Rus slavio je nakon dvije minute i 44 sekunde. Borbu je okončala Fjodorova desnica koja je srušila Jacksona, a sudac je odmah označio kraj borbe. Fjodor, koji se vratio nakon četiri godine u svoju Saitama Super Arenu, poručio je da mu je ovo posljednja borba u Japanu.

Jacksonu je ovo bio 14. poraz i prvi put da je zaustavljen udarcima još od 2005. kada je gubio od Mauricija Rue i Hirotake Yokoija. Dio fanova optužio je Jacksona da je namjestio borbu i namjerno pustio Fjodora na njegovom terenu.

"Nikad ne bih odradio namještenu borbu. Fjodor je pobijedio pošteno. Moram spustiti kilažu, ja sam kriv za poraz. Nekad pobijediš, nekad izgubiš. Ljubav za moje prave fanove", napisao je poraženi borac na Instagramu.

Jacksonu, bivšem UFC-ovom prvaku, ovo je treći poraz u posljednje četiri borbe, a prije okršaja s Fjodorom u rujnu 2018. pobijedio je Wanderleija Silvu. U oktogonu se u posljednjoj borbi pojavio sa 120 kilograma, poručio je da se osjećao poput nilskog konja i da se više nikad neće boriti u teškoj kategoriji.

Fjodoru se sada nude dvije opcije za sljedeću borbu. Prva je napad na titulu teške kategorije i revanš s Ryanom Baderom od kojeg je prošle godine doživio težak poraz, a druga meč s još jednim veteranom i bivšim UFC-ovcem Joshom Barnettom.

"Ako Fjodor želi borbu za pojas, to će i dobiti. Izgleda fantastično", rekao je Bellatorov predsjednik Scott Coker.

Pročitajte više