Bivši hajdukovac: Osijekova pobjeda je odlična za prvenstvo

Foto: Pixsell (Luka Stanzl)

OSIJEK je u derbiju 30. kola hrvatskog prvenstva šokirao Dinamo na Maksimiru golom Gabrijela Bobana u 15. minuti.
 
>> PRVENSTVO SE OPET ZAKUHALO Osijek na Maksimiru šokirao Dinamo (0:1)
>> Jurčević: Ovo nam je jako teško palo, ali nema puno vremena za plakanje
>> Zekić: Malenicu sam morao ohladiti, vidite da je uspjelo
>> Gavranović: Nedopustivo je da momčad koja se bori za naslov ovako otvori utakmicu
 
Međutim, da na golu nije bilo sjajnog Marka Malenice, Dinamo bi vjerojatno ostvario rutinsku pobjedu.
 
"Samo sam radio svoj posao. Svi smo dali svoj maksimum i na kraju zasluženo pobijedili", skromno je kazao Marko Malenica, vratar osječkog kluba koji je spasio barem tri čista pogotka. 
 
"Očekivali smo kako možemo pobijediti. I u posljednjoj smo utakmici s Dinamom bili ravnopravni. Vjerovali smo u sebe. Trebala nam je pobjeda jer smo upali u nekakvo sivilo. Vjerujem da će sve ići prema boljem", rekao je.
 
Nominalno prvi vratar osječke momčadi, Marko Malenica je zbog odluke Zorana Zekića propustio posljednje ligaške oglede s Rudešom i Istrom 1961.
 
"Danas sam se na golu osjećao odmorno. Pitajte trenera zašto. Nadam se da je odmora dovoljno", poručio je Osijekov junak.
 
"Velika je stvar pobijediti na Maksimiru. U Hajduku sam igrao četiri godine i nikada nisam uspio slaviti na Maksimiru. Današnja pobjeda velika je i za mene i za Osijek. U proljetnom dijelu sezone upali smo u letargiju i teško nam je bilo motivirati se. Stoga nam je pobjeda protiv Dinama dobrodošla da nas podigne. Naša je pobjeda veliki plus za cijelo prvenstvo jer će se zakomplicirati pred sam kraj", izjavio je Osijekov branič Goran Milović, bivši igrač Hajduka.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više