Ministar sporta u Splitu bježao od novinara zbog pitanja o Mamiću i Zakonu o sportu

Foto: Hina

PREDRAG ŠUSTAR, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, posjetio je Splitsko-dalmatinsku županiju i sastao se iza zatvorenih vrata sa županom Zlatkom Ževrnjom.
 
Novinari su uzalud, i u zgradi Županije, a i ispred nje, pokušali od Šustara izvući nešto o Zakonu o sportu i Zdravku Mamiću. "Vidimo se, vidimo se", uporno je ponavljao Šustar.
 
Podsjetimo, Šustar je u nedjelju gostovao kod Aleksandra Stankovića gdje je rekao da je "Zdravko Mamić netko tko malo više strši, ali da je Zakon o sportu pisan za njega." 
 
Međutim, Zakon o sportu ne odnosi se na Mamića, barem ne još uvijek, jer Zakon kaže da osobe koje su pravomoćno kažnjene ne smiju obnašati funkcije u sportu tri godine, a Zdravko Mamić, zamjenik predsjednika HNS-a i savjetnik u Dinamu, trenutno nema pravomoćnu kaznu.
 
Šustar je u "Nedjeljom u 2" rekao i da sport pravi veliku podjelu sjevera i juga, no zanemario je zajedničku akciju splitskog Tommyja i zagrebačkog Nacionala protiv HNS-a čiji je Izvršni odbor maknuo čovjeka koji 23 godine radi u malom nogometu i zamijenio ga nekim svojim poslušnikom.
 

Pročitajte više