Miočić je spreman: Moraš uzeti priliku kada ti pokuca na vrata

Foto: Screenshot, UFC.com

STIPE MIOČIĆ borit će se za dva tjedna za naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji protiv Fabricjia Werduma nakon što je Cain Velasquez doživio ozljedu leđa te se morao povući iz borbe.

Mnogi smatraju da Miočić nema dovoljno vremena da se kvalitetno pripremi, s obzirom da je od posljednje borbe protiv Andreja Arlovskog prošlo manje od mjesec dana, ali Stipe vjeruje kako je spreman.

"Moraš uzeti priliku kada ti pokuca na vrata. #Idemo", napisao je Miočić na Twitteru.

Navijače je zanimalo je li Stipe spreman za meč karijere i kada će početi s treningom. Miočić im je odgovorio da nikada nije ni prestao trenirati

Stipe će se za naslov boriti 6. veljače u Las Vegasu.

"Uzet ću svaku priliku koja mi pokuca na vrata. Volim trenirati i nisam prestao trenirati. Stiglo je moje vrijeme. 6. veljaće će biti vatrometa! Jeste li uz mene?! #TeamMiocic #UFC196".

 

I will take the opportunity when it comes knocking, I haven't stopped training and I love it. It's my time. There will be fireworks Feb. 6th, are you with me?! #TeamMiocic #UFC196

Posted by Stipe Miocic on 24. siječnja 2016

Stipe je profesionalac od 2010., a u UFC-u je debitirao 2011. pobjedom protiv Joeyja Beltrana. Nanizao je zatim još dvije pobjede i prvi poraz od Stefana Struvea nokautom. U ljeto 2013. vratio se pobjedom protiv Royja Nelsona, prazio Gabriela Gonzagu prije točno dvije godine, a onda i Fabija Maldonada za treću u nizu.

Već tada je zazivao priliku da se bori za titulu, a onda je uslijedio poraz od Juniora dos Santosa u prosincu 2014. godine. Američki Hrvat vratio se još jači i u svibnju prošle godine nokautirao Marka Hunta. Drugi dvoboj u 2015.

Stipe je trebao odraditi u Dublinu protiv Bena Rothwella, ali samo dva tjedna prije eventa Miočić je doživio ozljedu zbog koje je morao otkazati borbu. Vratio se tek prije tri tjedna i nokautirao Andreija Arlovskog. Iz oktogona je tada vikao čelnicima UFC-a da mu daju borbu za pojas, a Dana White, koji je Stipu držao na ledu jer mora "postati popularniji", nakon te pobjede više nije imao izbora.

Miočić je inače u svakodnevnom životu vatrogasac, pa je dobio i takav nadimak. 

 

Pročitajte više