UFC

"Miočić je zabrijao. Nemojte ga braniti, pa ne dijeli on cjepiva zaraženima"

Foto: Getty Images

UFC SE prošlog vikenda vratio na pozornicu i od tada niže priredbe ubrzanim ritmom pa je sinoćnji UFC Fight Night 176 bila već treća manifestacija u osam dana.

No borilački svijet još će neko vrijeme morati čekati na okršaj za naslov u najatraktivnijoj, teškoj kategoriji jer Stipe Miočić nije ni približno spreman za obranu pojasa u trećem i posljednjem dijelu trilogije protiv Daniela Cormiera.

Stipe je nedavno odgovorio na prozivke objašnjavajući da ne može trenirati jer njegova dvorana u Ohiju još nije otvorena. UFC ne gleda blagonaklono na njegova opravdanja jer su se brojni drugi borci snašli tijekom pandemije koronavirusa te mu prijeti oduzimanjem pojasa ne pristane li na borbu tijekom ljeta.

Stipinim kritičarima pridružio se i Curtis Blaydes, koji je treći na UFC-ovoj listi izazivača među teškašima i, naravno, želi što prije svoju priliku za naslov, a Miočić zadržava cijeli proces.

"Svaki profesionalni sportaš, a posebno profesionalni borac, trebao bi preuzeti odgovornost za svoje treninge. Mene ova pandemija nije spriječila ni u jednom treningu. Stipe je zabrijao ako misli da ljudi vjeruju da ne može trenirati jer mu trener ne može otvoriti dvoranu", napisao je 29-godišnji Amerikanac na Twitteru.

Blaydes je svjestan da Miočić ima i važnijeg posla od borbi tijekom pandemije, kao član liječničkog tima vatrogasne jedinice, pa mu u nastavku posta poručuje da bi bilo pošteno prema ostalim borcima da odabere između dva posla.

"Odaberi posao kojem se želiš posvetiti. Zaslužujemo prvaka koji je posvećen konstantnom dokazivanju da je prvak. Ako to ne može u dogledno vrijeme, to je u redu, nije sramota, ali zadržavanje cijele divizije nije pošteno prema svim drugim dečkima koji neprestano rade kako bi dobili priliku za naslov", napisao je Blaydes.

Fanovi su uglavnom kritički komentirali njegov post, objašnjavajući mu da mora shvatiti kako nisu svi u istoj situaciji te da Miočić vlastitoj sportskoj karijeri pretpostavlja spašavanje tuđih života. Ukazali su mu i na to da se on nema zašto buniti jer Stipe ne zadržava njega, nego Cormiera i Francisa Ngannoua, koji su ispred njega na listi izazivača.

Blaydes je zatim ustvrdio da se svi koji ga brane ponašaju kao da Stipe osobno zaraženima dijeli cjepiva te dodao da nije bitno što on nije prvi na listi izazivača, nego da samo želi da se stvari pokrenu na vrhu teškaške divizije.

Pročitajte više