UFC

Miočić opet ostao bez velike borbe. Lewis ga prozvao pa odmah dogovorio drugi meč

Foto: Profimedia

IAKO je još jučer prozivao Stipu Miočića i rekao da sljedeću borbu želi odraditi protiv njega, Derrick Lewis će, čini se, imati drugog protivnika.

Portali specijalizirani za MMA javljaju da traju pregovori o okršaju Lewisa i Australca Taija Tuivase na eventu UFC 271, koji će se 12. veljače održati u Houstonu.

Lewis je u 2021. imao tri borbe. Pobijedio je Curtisa Blaydesa nokautom u drugoj rundi, ali je onda u borbi za naslov privremenog teškaškog prvaka izgubio od Ciryla Ganea, koji će se uskoro boriti za pravi naslov protiv Francisa Ngannoua. Godinu je završio pobjedom nad Chrisom Daukausom u prvoj rundi. Bio mu je to 21. nokaut u profesionalnoj karijeri (26-8-1), a 13. u UFC-u, čime je postao apsolutni rekorder.

"Želim Stipu Miočića već u sljedećem meču. Bila bi to sjajna borba za fanove, ali i za nas dvojicu. Borio sam se gotovo sa svima iz prvih 10. Stipe bi bio nova krv za mene. Bio bih autsajder u tom meču, ali imao bih što ponuditi i pobijediti. Želim i omogućiti svojim fanovima da vrate lovu koju su izgubili na meni protiv Ganea", rekla je jučer Crna Zvijer.

Ipak, dobro informirani izvori otkrili su da će se Lewis ipak boriti s Tuivasom, koji u karijeri ima omjer 13-3, uz 12 pobjeda nokautom. Posljednju je ostvario u prosincu protiv Augusta Sakaija u drugoj rundi.

Miočić se nije borio nakon teškog poraza od Ngannoua u ožujku prošle godine, kada je izgubio pojas teškaškog prvaka UFC-a. Budući da ga je u prvom okršaju pobijedio, Miočić je tražio još jednu borbu kojom bi zaokružio trilogiju kakvu je imao i protiv Daniela Cormiera, no UFC je imao druge planove.

Pročitajte više