UFC: Mirko Filipović je suspendiran zbog dopinga!

Screenshot: Youtube

SAMO dva dana nakon što je objavio kako zavrršava karijeru zbog teških ozljeda i bolova, dolaze informacije koje bacaju novo svjetlo na odluku.

Filipović naprasno je prekinuo karijeru nakon što je suspendiran kao "potencijalni" kršitelj propisa o dopingu

Američka antidopinška agencija USADA objavila je kako je Filipović "potencijalni" kršitelj propisa o dopingu, zbog čega je suspendiran za meč u Seulu s Anthonyjem Hamiltonom, koji je bio zakazan za 27. studenog i prije kojeg je Filipović naprasno prekinuo karijeru. 

Ovo je prvi slučaj suspenzije borca zbog nove UFC-ove antidopinške politike, koju provodi uz pomoć USADA-e.

 Cro Cop priznao da je uzimao hormon rasta, no to je UFC znao
 
Nakon što je vijest izazvala nevjericu Cro Copovih navijača iz cijelog svijeta, Filipović se oglasio preko svog Facebook profila priznavši da je uzimao hormon rasta, no dodao je da je UFC za to znao i da je vježbanje strogoće na čovjeku koji se već umirovio više nego smiješno.
 
''Nakon šest dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju, kao i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta, jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu. Ako budem morao otkazati borbu zbog ramena, znao sam da je to kraj. Prošlo je osam mjeseci od posljednje borbe, a ja u ovim godinama ne mogu čekati 5 ili 6 mjeseci do iduće borbe. Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će se supstanca naći, jer sam to uzeo svega nekoliko dana samo da spasim borbu i rame. Oni su nekakvu suspenziju odrezali i to samo zato jer sam im sam rekao o čemu je riječ a koja nema nikakvog smisla jer sam se povukao i to radi ozljeda po cijelom tijelu'', napisao je Cro Cop.

UFC: Cro Copu posljedice, Hamiltonu novi meč

UFC u priopćenju, koje prenosimo u cijelosti, navodi kako je USADA obavijestila Filipovića i UFC o odluci:
 
UFC obavještava da je zakazani meč između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu u Južnoj Koreji otkazan. Američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila je Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog moguće zlouporabe pravila antidopinške agencije.
 
USADA, neovisno tijelo koje provodi antidopinšku politiku, pobrinut će se oko rezultata i odrediti posljedice u slučaju Cro Copa. Dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene.
Hamiltonu će se vrlo brzo zakazati novi meč u bližoj budućnosti.
 
Nema informacije kada je i kako Cro Cop testiran, kako je pao ili na što je bio pozitivan
 
Ni USADA ni UFC za sada ne otkrivaju kada je i kako Cro Cop testiran na doping i kako je pao ili na što je njegov uzorak bio pozitivan. 
 
Filipović nije krio da je uzimao lijekove i krvnu plazmu za saniranje ozlijeđene tetive koja ga je muči u zadnje vrijeme. Od karijere borca oprostio se prije dva dana na Facebooku, a u statusu u kojem je obavijestio navijače i javnost o odluci, ovako je opisao muke koje podnosi zbog boli, liječenja i treniranja u takvom stanju:
 
"Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine: svakodnevnim terapijama, injekcijama krvne plazme i raznim koktelima lijekova ali nije išlo"
 
Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine: svakodnevnim terapijama, injekcijama krvne plazme i raznim koktelima lijekova ali nije išlo. Jedini lijek bi bila pauza od dva do tri tjedna, a to si nisam mogao priuštiti usred završnih priprema. Svakodnevnim treningom se ozljeda samo pogoršavala. Dio mišića je puknuo, rame je puno tekućine, velika opasnost je i da pukne tetiva i onda opet na operaciju.
 
"Tetive me užasno bole, sjedna kost izluđuje, koljeno operirano isto, rame i leđa da ne spominjem"
 
To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama. Cijelo ljeto sam proveo putujući u Munchen na terapije kod jednog čuvenog liječnika radi kronične upale tetiva na hvatištima sjedne kosti koja me izluđuje, u Vinkovce kada idem moram dva puta stati tokom puta radi bolova u tim tetivama koje me užasno bole u sjedećem položaju, koljeno desno koje je četiri puta operirano isto. I sada još rame, leđa da ne spominjem. Kad god idem na magnet bez obzira radi čega i šta snimam, nalaz počinje sa "degenerativne promjene", ali to je cijena koja se mora platiti.
 
Ljudi naravno vide samo jednu stranu medalje, materijalne stvari, a za muku, bol, krv i suze nitko ne pita niti ih zanima, ali to je tako u životu."

Pročitajte više