Miro Bilan srušio rekord Lige prvaka. Nitko u povijesti nije skupio toliko skokova

Foto: FIBA

BIVŠI hrvatski košarkaški reprezentativac Miro Bilan postao je najbolji skakač u povijesti FIBA-ine Lige prvaka. U porazu grčkog Peristerija u Dijonu 89:80 taj 33-godišnji Šibenčanin postigao je 18 poena uz sedam skokova te tako s ukupno 367 skokova postao rekorder tog natjecanja. Bilan je ujedno i peti na listi najboljih strijelaca svih vremena sa 729 poena.

Ipak, Bilan bi uskoro mogao ostati bez rekorda jer je njegov Peristeri završio grupnu fazu s omjerom 3-3 i nastavak natjecanja mora tražiti kroz play-in, u kojem je sinoć izgubio prvu utakmicu u seriji na dvije pobjede. A u obje kategorije za petama mu je Tim Abromatis, čiji je Tenerife već izborio drugu grupnu fazu i dodatnih šest utakmica.

Bivšem centru Šibenika, Zadra i Cedevite ovo je šesta sezona u inozemstvu, a u čak pet igrao je za klubove koji nastupaju u FIBA-inoj Ligi prvaka - francuskom Strasbourgu, talijanskom Dinamo Sassariju, ukrajinskom Prometeju i grčkom Peristeriju. Samo je s ASVEL-om u sezoni 2018./19. igrao Eurokup, dok je prethodno s Cedevitom igrao Eurokup i Euroligu.

Pročitajte više