Miroslav Klose dobio otkaz na prvom samostalnom trenerskom poslu

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI njemački napadač Miroslav Klose (44) završio je sa svojim prvim samostalnim trenerskim angažmanom. Nakon prvenstvenog poraza od Reida uprava njegovog sada već bivšeg kluba Altacha uručila mu je otkaz. Klose je klub preuzeo ljetos, ali nije uspio ostvariti rezultate koji bi ponudili nadu u ostanak u ligi. 

Altach je trenutno posljednja ekipa austrijske Bundeslige. U službenom klupskom priopćenju stoji kako je Klose dao sve od sebe i da su mu zahvalni za golemo iskustvo koje je podijelio, ali da sve odluke moraju biti u cilju ispunjenja glavnog cilja, a to je ostanak u ligi. Najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava tako će potražiti novi klub.

Klose je uspješnu igračku karijeru završio 2016. godine u Laziju, a trenersku započeo iste godine kao pomoćnik u njemačkoj reprezentaciji. Zatim je od 2018. do 2020. vodio U-17 momčad Bayerna, da bi jednu sezonu bio pomoćnik Hansiju Flicku u prvoj ekipi.

Kao igrač posebice je bio uspješan u dresu njemačke reprezentacije, za koju je postigao 71 pogodak i tako postao najbolji strijelac u njenoj povijesti s tri gola više od Gerda Mullera. Ujedno je i drugi po broju nastupa za Njemačku sa 137, samo Lothar Matthaus ima 13 više.

 

Pročitajte više