LIGE PETICE

Mirror: Kladionice su smijenile Kloppa. Jedan od ove petorice će ga zamijeniti

Foto: EPA-EFE/Phil Noble

SUVERENO osvajanje engleskog naslova prošle sezone u Liverpoolu je zamijenila agonija ove sezone. 

Klopp od prvog favorita za naslov do drugog najsigurnijeg za otkaz

Domaći poraz od davljenika Fulhama (0:1) u 28. kolu mu je šesta izgubljena utakmica od zadnjih sedam. Navijače Liverpool posebno boli što mu je poraz od slabog Fulhama bio šesti zaredom na domaćem terenu. Zadnji put to mu se dogodilo 1954. Tada je sezonu završio na posljednjem mjestu i to je zadnji put da je ispao iz prve lige. 

To se odražava i na engleskim kladionicama. Jurgen Klopp je prije početka sezone kod njih bio favorit za obranu naslova, a sada je tamo drugi favorit za otkaz. Gore od njega kotira samo Steve Bruce. Porazom od Fulhama njemački trener probio se na drugo mjesto ove neslavne ljestvice, ispred Roya Hodgsona, koji samo do kraja sezone ima ugovor s Crystal Palaceom, te Chrisa Wildera, čiji Sheffield United još tek teoretski nije drugoligaš.

Jedan od ove petorice će zamijeniti Kloppa

Daily Mirror je zato naveo pet trenera među kojima će jedan biti Kloppov nasljednik. "Steven Gerrard je očiti i najvjerojatniji Kloppov nasljednik. Igračka legenda Liverpoola u tom klubu je počela trenersku karijeru. Gerrard je tamo vodio U-18 i U-19 momčadi te impresionirao Kloppa svojom radnom etikom. Kasnije je Gerrard prešao u Glasgow Rangers, koje je upravo odveo do prvog naslova u deset godina.

Julian Nagelsmann je hit otkako je 2016. postao trener Hoffenheima sa samo 28 godina te tako postao najmlađi trener u povijesti Bundeslige. Od momčadi koja je trebala ispasti iz Bundeslige napravio je sudionika Lige prvaka. Sjajno je nastavio u Leipzigu, gdje je protiv Tottenhama postao najmlađi (32) trener koji je pobijedio u nokaut rundi LP-a.

Marco Rose, trener je Borussije Mönchengladbach i bivši Kloppov igrač u Mainzu. Kao trener Salzburga bio je dvije godine nepobjediv na svom terenu. S Borussijom (M) uspješan je u Ligi prvaka, a na ljeto preuzima Kloppov bivši klub Dortmund. 

Pep Lijnders je na Anfieldu još od 2014. kao član Rodgersovog i Kloppovog stožera, a otkako je potonjem otišao glavni suradnik Željko Buvač, postao mu je prvi pomoćnik. Lijndersov stil sličan je Kloppovom, obožava napadački nogomet visokog intenziteta.

Max Allegri ima najmanje izgleda postati trener Liverpoola, jer taj klub preferira progresivne mlade trenere umjesto iskusnih. Međutim, u Allegrijevu korist bi moglo prevagnuti što bi Liverpoolu donio prijeko potrebnu stabilnost. Trener koji je osvojio šest Scudetta samovoljno je napustio Juventus, ali privremeno i trenerski posao 2019. i otada čeka pravu ponudu kako bi se vratio."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više