hrvatski treneri

Mirror: Kovač dolazi na razgovor za posao u engleskom velikanu

Foto: Profimedia

NIKO KOVAČ je ozbiljan kandidat za novog trenera palog liverpulskog velikana, piše Daily Mirror. Ističe da hrvatski stručnjak na poziv Evertona dolazi u klub na razgovor za posao, ali i da ima ozbiljnog konkurenta. "Prošlog su tjedna nastavljeni pregovori s Nogometnim savezom Belgije oko povratka njihovog izbornika Roberta Martineza, ali oni nisu bili uspješni.

Martinez, Lampard, Pereira...

Vodstvo Evertona razgovaralo je s Frankom Lampardom, ali on nije imenovan. Konačno, predsjednik Farhad Moshiri i njegov glavni operativac Alisher Usmanov upravo su, također neuspješno, u Monacu završili pregovore s Vitorom Pereirom. Portugalskog stručnjaka Everton je želio treći put u zadnjih devet godina, ali ni ovaj put to mu neće uspjeti jer je u klubu naišao na veliki otpor.

"Kovač i njegov najveći konkurent pozvani su da održe prezentacije"

Razlog je što je Everton u teškoj situaciji, a Pereira je na zadnja dva posla u Europi, u Münchenu 1860 i Fenerbahčeu, dobio otkaze zbog jako loših rezultata", navodi Mirror i otkriva: "Preostala su još dva ozbiljna kandidata. Niko Kovač, bivši trener Bayerna, i Rudi Garcia, kojem je zadnji posao bio u Lyonu. Obojica su pozvana na razgovor za posao u klub, gdje će održati prezentacije projekta."

Iranski milijarder nema strpljenja s trenerima

Moshiri, u Iranu rođeni vlasnik ruske kompanije težak dvije milijarde funti, tijekom šest godina, koliko je većinski vlasnik Evertona, promijenio je šest trenera. Posljednji je bio Rafa Benitez, koji je dobio otkaz jer je ulaskom u drugu polovicu sezone Everton samo četiri boda udaljen od zone ispadanja. 

Kako je Kovač dobio otkaz u Monacu?

Kovač je dobio otkaz u Monacu dan prije Stare godine. Preuzeo ga je u ljeto 2020., nakon što je klub prethodno prvenstvo završio tek na devetom mjestu, a u kupu došao samo do osmine finala. U prvoj sezoni pod Kovačem ostvario je veliki skok na oba područja: prvenstvo je okončao na trećem mjestu, a u kupu je došao sve do finala, gdje je izgubio od nedodirljivog PSG-a.

Međutim, ove sezone startao je neuspjehom u LP-u, gdje je u play-offu ispao od Šahtara, te lošim ulaskom u prvenstvo. Nije mu pomoglo što je u posljednja dva mjeseca stabilizirao momčad sa samo jednim porazom (PSG) u 11 utakmica te sjajnim rezultatima u skupini Europa lige.

Kovač je na polovici prvenstva ostavio Monaco na šestom mjestu, od Marseillea i zone Lige prvaka udaljenog četiri boda, dok je nokaut-fazu Europa lige izborio kao pobjednik skupine. Nakon otkaza tamo povezivalo ga se s Fenerbahčeom.

Pročitajte više