Mirror objavio popis ekipa koje bi Guardiola mogao preuzeti. Spominju samo jedan klub

Foto: EPA

MIRROR je objavio popis šest ekipa koje bi Pep Guardiola mogao voditi u bliskoj budućnosti, osobito ako napusti Manchester City. Podsjetimo, istražno povjerenstvo Premier lige utvrdilo je da je City u periodu duljem od osam godina stotinjak puta prekršio pravila financijskog fair-playa lige, zbog čega mu prijeti oduzimanje bodova i izbacivanje iz lige. Iako bi postupak mogao trajati godinama, Athletic je istaknuo kako vlasnici Cityja očekuju da Guardiola tada više neće biti u klubu.

Popis ekipa koje bi Pep Guardiola mogao preuzeti u bliskoj budućnosti, prema Mirroru:

1. reprezentacija Brazila
2. reprezentacija Argentine
3. reprezentacija Nizozemske
4. reprezentacija Španjolske
5. reprezentacija Engleske
6. PSG

Pet reprezentacija i jedan klub

Mirror tvrdi kako je Guardiola krajem 2022. godine odbio brazilsku reprezentaciju, kao i da je i bivšem argentinskom napadaču Sergiju Agueru navodno rekao da bi želio biti izbornik Argentine, u kojoj bi možda mogao ponovno surađivati s Leom Messijem.

Nizozemci su navodno također pokušali dovesti španjolskog stručnjaka. Bivši izbornik Španjolske Luis Enrique je, pak, rekao kako bi volio vidjeti Guardiolu kao izbornika te zemlje, no Guardiola je rekao kako se to nikada neće dogoditi jer mu neće ponuditi posao.

Guardiolu se prije desetak godina povezivalo i s Engleskom, no navodno ga 2013. godine nisu ozbiljno razmatrali jer nije Englez. PSG je, dakle, jedini klub na Mirrorovoj listi. Engleski novinari ističu kako Guardiola nije radio samo u Francuskoj i Italiji, a s obzirom na to da je Juventus u teškoj situaciji, PSG se nameće kao opcija.

Podsjećaju i kako je L'Equipe prošle godine objavio da brojni vodeći ljudi pariškog kluba podržavaju ideju o Guardiolinom dolasku. Španjolac bi tako mogao voditi Neymara, Kyliana Mbappea i Messija, ako Argentinac ne promijeni sredinu.

Guardiola: Rekao sam im da ako me, ikad saznam da su mi lagali, sljedećeg dana više neće biti u Cityju

Athletic podsjeća da je Guardiola vrlo energično branio Manchester City kad mu je UEFA odrezala 30 milijuna eura kazne i dvije godine zabrane igranja u Europi zbog također kršenja financijskog fair-playa.

"Kad je došla kazna, pitao sam ljude iz kluba da mi objasne o čemu je riječ. Oni su rekli da nismo ništa krivi i ja sam im vjerovao. Rekao sam im da me, ako ikad saznam da su mi lagali, sljedećeg dana više neće biti u klubu. Neću im više biti prijatelj i neću s njima raditi jer sam im čitavo vrijeme vjerovao", rekao je tad Guardiola.

Pročitajte više