Manchester United

Mirror: Ten Hag će prodati 12 igrača, a želi četiri zvijezde. Budžet mu je ogroman

Foto: EPA-EFE

NIZOZEMSKI nogometni stručnjak Erik ten Hag imenovan je u četvrtak novim menadžerom Manchester Uniteda na razdoblje od tri godine uz mogućnost produljenja ugovora za još godinu dana. Nizozemac će sadašnjeg privremenog trenera Ralfa Rangnicka naslijediti po završetku ove sezone, a Nijemac će preuzeti savjetničku ulogu.

Britanski list Mirror objavio je da će se Manchester htjeti riješiti čak dvanaestorice igrača ovog ljeta. Paul Pogba, Nemanja Matić (koji je već najavio da sigurno odlazi), Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata i Grant Lee igrači su kojima istječe ugovor sljedećeg ljeta i oni će napustiti klub. Još šestorica igrača, smatra Mirror, otići će u transferima. To su Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Phil Jones, Alex Telles, Anthony Martial i Marcus Rashford.

Kane i Rice su mu najveće želje, no ima i plan B

Ten Hag ima dvije velike želje. Prva je Harry Kane kojeg je United želio odavno pa je za očekivati da će se taj posao ostvariti na ljeto. Osim njega, budući trener Uniteda želi dovesti i Declana Ricea iz West Hama, a ako mu to ne uspije, ima neka pričuvna rješenja. 

Kane na ljeto ulazi u zadnju godinu ugovora, napunit će i 29 godina i Tottenhamu je zadnji trenutak da svojeg najboljeg igrača ozbiljno unovči. Nije tajna da engleski reprezentativac želi promijeniti klub. Declana Ricea žele još neki klubovi, a najveći problem je cijena. West Ham navodno za engleskog reprezentativca traži čak 170 milijuna eura, no United si to navodno može priuštiti.

Ako ne uspije dovesti dvojac Kane-Rice, Nizozemac navodno ima i plan B, u kojem bi u Manchester mogla doći dvojica jeftinija igrača - centarfor Benfice Darwin Nunez i portugalski veznjak Ruben Neves. 

 

Pročitajte više