Miše: Dinamo je stavio obje ruke na pehar prvaka, mi se okrećemo Kupu

TRENER Hajduka, Ante Miše,  nakon poraza od Rijeke je praktički priznao kapitulaciju i kaže kako se njegova momčad mora okrenuti prema srijedi i prvoj utakmici finala Kupa.

"Opet se dogodila jedna stvar, a ta je da mi ne uspijevamo zabiti gol iz prilika koje smo imali. Naravno da smo bili nervozni jer nas je ova utakmica držala u utrci za naslovom. Našim porazom Dinamo je praktički stavio obje ruke na pehar. Neću reći da je gotovo, ali je gotovo gotovo. Čeka nas teška utakmica u srijedu u Kupu i moramo se okrenuti prema njoj", rekao je Miše pred kamerama HTV-a i dodao:

"Imali smo velike prilike Ibričića i Tomasova koje jednostavno moraš zabiti. No ono što me boli je to što smo imali vodstvo i nismo znali zadržati mirnu glavu i privesti utakmicu kraju. Rijeka je svoje šanse iskoristila. Bili smo bolja momčad i imali smo više šansi. Na nama je da što prije zaboravimo ovu utakmicu jer nas čeka veliki ispit protiv Dinama koji je u velikom naletu pred punim stadionom."

Hajdukov strateg je na koncu zaključio...

"Napravili smo puno ove sezone, no sve smo kompromitirali ovim krajem. Utakmica protiv Varteksa nam je bila šok koji nismo uspjeli preboljeti. Unatoč i ovom porazu, moramo naći načina da dignemo momčad. Boli me način na koji smo izgubili prvenstvo. Nećemo se zadovoljiti samo finalom Kupa, moramo ga i osvojiti."

Rubčić: Moramo biti zadovoljni

Na drugoj strani trener Riječana Robert Rubčić je sijao od zadovoljstva.

"Moramo biti zadovoljni. Odigrali smo protiv jakog Hajduka jer smatram da su oni prvi put rasterećeno ušli u ovo prvenstvo i da pokazuju da su prava ekipa. U sredini terena su nam radili dosta problema i tu su najjači. Na kraju je pobjeda poštena i moram reći zaslužena", objasnio je Rubčić priznavši da je Hajduk bio dominantan.

"Hajduk je dominirao tijekom čitave utakmice. Osjećali smo svojevrstan umor, no pogodili smo s izmjenama i uspjeli odvesti rezultat u našu korist. Ne sjećam se kad je Hajduk poveo, a mi da smo okrenuli. I golman Mance je odlično branio, a čestitim i svima ostalima, kao i Armadi."

Riječani su s nova tri boda praktički osigurali nastup u Europi sljedeće sezone.

"Nikada nije gotovo, dok nije gotovo. Imamo još tri teške utakmice, nadam se da ćemo se osvježiti i završiti prvenstvo u ovom tonu."

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više