Miše: Ne bi bilo dobro da smo u ovom trenutku na sto posto

TRENER Hajduka Ante Miše nakon svoje osme prvenstvene pobjede u nizu isijavao je zadovoljstvom.

"Vidjelo se na licima igrača koliko im je laknulo kad su zabili drugi pogodak i prelomili utakmicu."

Ista je stvar i s trenerom, bila je ovo utakmica u kojoj je trebalo potvrditi sve ono lijepo učinjeno na poljudskom derbiju.

"Zadovoljan sam, bila je ovo utakmica s dva različita poluvremena. Inter nam je jako dobro parirao u prvom dijelu, agresivno i kvalitetno. Imali smo dosta problema s protokom lopte i griješili smo u dodavanjima. U drugom dijelu smo zabili gol u najbolje moguće vrijeme i onda je sve bilo puno lakše. S ovom pobjedom potvrdili smo trijumf nad Dinamom i sada smo puno bliže startnoj jedinici prije doigravanja."

Miše se još jednom osvrnuo na lošiji period Hajdukove igre, bilo je mjesta kritici bez obzira na visoku pobjedu: "Normalno je da se tako nešto dogodi, ne bi bilo dobro da smo u ovom trenutku na sto posto. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i u budućnosti možemo igrati samo bolje."

Trener Hajduka nije želio govoriti o pojedincima, ali je morao istaknuti ulogu Danijela Subašića koji je bio igrač utakmice, spasio Hajduk kad je bilo najpotrebnije.

"U pravo vrijeme obranio je Gulićev udarac i zato on i jest golman Hajduka. Danas je bio na razini koju od njega stalno tražim. Ibričića sam izvadio iz igre da se odmori, već u srijedu čeka nas Cibalija, u sedam dana imamo tri utakmice, a i Bartolović je zasluži oda ga se nagradi za rad na pripremama."

Miše je svjestan ugodne situacije u kojoj se Hajduk nalazi, ali poziva na oprez i koncentraciju: "Ako budemo pravi nemamo se čega bojati, rizik uvijek postoji, vjerujem u svoje igrače, znam koliko mogu. Želim da se ovaj lijepi niz nastavi, bila bi zaista šteta da ispustimo prvo mjesto."

Iako ih je spomenuo na kraju, navijači su za Mišu bitan element njegovog opusa u Hajduku.

"Što uopće reći, sjajni su. Napravili su odličnu atmosferu, uvijek su uz nas. Posebno su prepoznali ovu utakmicu s Interom, znali su koliko nam je važna. Veseli me i činjenica da je dobar dio glavne tribine slavio naše pogotke, čula se podrška..."

D.R.
Foto: Paun Paunović/Marko Miščević (Cropix)

Pročitajte više