Miše: U Zagrebu smo pokradeni, a danas smo dokazali da smo bolji od Dinama!

TRENER Hajduka Ante Miše neposredno nakon susreta bio je prepun emocija. Njegova je momčad bila vrlo blizu, ali na kraju ipak nije imala sreće pri izvođenju kaznenih udaraca.

Miše je rekao da je Hajduk na kraju nezasluženo poražen te optužio suce za krađu njegove momčadi u Zagrebu.

"Nikad mi lakše nije bilo, mislim da smo pokazali da smo bolji od Dinama. u Zagrebu smo pokradeni i nezasluženo smo ostali bez trofeja. Sretan sam i tužan što se ovako završilo, najviše mi je žao publike. Ponosan sam i sretan što sam trener Hajduka, jer tri puta smo ove sezone dobili Dinamo i to ukupnom gol razlikom 7:0", rekao je Ante Miše.

Trener Hajduka se osvrnuo na uragan njegove momčadi u drugom dijelu koji je i doveo do kaznenih udaraca. Ipak za slom Dinama u regularnom dijelu utakmice, njegova momčad nije imala snage.

"Prvih desetak minuta utakmice igrali smo jako dobro, a onda se dogodio pad. Uvidio sam da mojoj momčadi nikako ne odgovara taj sustav 4-3-3 pa smo se na poluvrijeme vratili na stari raspored igrača i odmah je to dalo ploda. Ne, nije ova utakmica bila spektakl, ali danas nikome nije lako dati tri gola", istaknuo je trener Hajduka.

"Svi su bili na visini zadatka. Nismo gubili glavu niti na poluvremenu. u drugom smo dijelu dali golove u pravim trenucima i mislim da smo odlično igrali. Što se jedanaesteraca tiče, ne mogu ništa igračima zamjeriti. Sreća je večeras otišla na Dinamovu stranu. Vježbali smo penale, ali to je tako u nogometu", nastavio je Miše.

"Jedino moram pohvaliti Kalinića koji je svima dokazao da je najbolji napadač u Hrvatskoj. On ovakve partije samo mora ponavljati iznova svaku utakmicu", dodao je Miše.

Hajduk i Dinamo opet će se sastati za tri dana:"Ma naravno da ću mijenjati momčad jer ne mogu promašeni jedanaesterci ne ostaviti traga na Andriću i Rossi. Također vjerujem da će i Dinamo igrati u izmijenjenoj momčadi. Međutim, očekivanja su ista, želimo pobjedu."

Jurčić: Opravdano sam se bojao prvog gola

Trener Dinama, osvajača Kupa Hrvatske, bio je nezadovoljan izvedbom svoje momčadi koja je prosula ogromnu prednost iz prve utakmice, no na kraju je bio zadovoljan, jer Rabuzinovo sunce ide u Zagreb.

"Sretan sam što smo osvojili Kup, nisam zadovoljan izvedbom u jednom dijelu utakmice. u prvom smo dijelu kontrolirati utakmicu, no onda smo ušli u probleme. Čestitam Hajduku na izvanrednoj partiji, ali prije svega čestitam svojim igračima. Opravdano sam se bojao prvog gola, a onda smo primili i drugi što nas je gurnulo u velike probleme.

O trijumfu nakon izvođenja kaznenih udaraca nije previše trošio riječi.

"Jedanaesterci su lutrija".

V.B.
Foto: Paun Paunović (Cropix)

Pročitajte više