HNK RIJEKA

Mišković ima dvojicu kandidata za novog trenera Rijeke

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

HNK RIJEKA je u utorak otpustila trenera Dragana Tadića zbog loših rezultata. Tadić je Rijeku preuzeo 20. lipnja nakon odlaska Gorana Tomića, no presudili su mu loši rezultati u prvenstvu te ispadanje iz Europe. Momčad će u sljedećoj utakmici protiv Istre 1961 voditi Fausto Budicin. Damir Mišković i Rijeka sada traže novog trenera, a prema pisanju Novog lista, dva su kandidata. 

Prvi je Dean Klafurić (50). Karijeru je započeo kao izbornik ženske reprezentacije, a nakon toga je vodio Goricu. Prije četiri godine vodio je poljsku Legiju, s kojom je osvojio duplu krunu. Ipak, dobio je otkaz nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Prošle sezone je kratko vodio Slaven Belupo.

Cvitanović ili Klafurić?

Drugi kandidat je Mario Cvitanović (47). On je u sezoni 2017./2018. vodio Dinamo i pamti ga se po ispadanju od albanskog Skenderbeua u kvalifikacijama za Europa ligu. Nije dočekao kraj sezone na klupi Modrih, koje je vodio u 32 utakmice. Posljednji angažman imao je prije tri godine u saudijskoj Al-Wehdi, koju je vodio tri utakmice. 

Pročitajte više