RIJEKA - ŠIBENIK 2:2

Mišković: Dosta je, ovo je lakrdija. Krećemo u čišćenje sudaca u HNL-u

Foto: Pixsell

DOPREDSJEDNIK HNS-a i gazda Rijeke javio nam se sinoć, umoran od korone koju je prebolio i lud zbog razvoja događaja na Rujevici, u utakmici između Rijeke i Šibenika (19. kolo, 2:2).

> VAR POLUDIO: Ovo su situacije koje su se dogodile na utakmici Rijeke i Šibenika 

Trebala je to biti ljepotica prvenstva, Šibenik je nakon pola sata vodio 2:0 golovima Sahitija i Jurića, a Rijeka je dominirala i smanjila zaostatak divnim potezom Pavičića. U prvom poluvremenu ili preciznije u sedam minuta vidjeli smo tri promjene rezultata, ali i naznaku onoga što će uslijediti. Terenom je zagospodario VAR. Suci su poništili dva gola i dva penala, potrošili su više od 15 minuta na pregledavanje video materijala, a nisu se predali ni duboko u sudačkoj nadoknadi.

Sekundu prije kraja, u 101. minuti utakmice, potezanje Todoroskog i Arsenića rezultiralo je penalom za Rijeku s kojim se konačno složio i VAR. Kapetan Franko Andrijašević zabio je za konačnih 2:2. Rijeka je došla do izjednačenja i na isteku regularnog vremena, kada je Yateke zabio Labroviću, no nakon više od četiri minute pregledavanja snimke utvrđeno je da je prije Yatekeovog pogotka Kulenović bio u spornom zaleđu i utjecao na igru. U dugoj nadoknadi Riječani su tri puta tražili kazneni udarac. Vučković je opet vrtio materijale pa ustanovio kako nije bilo dovoljno kontakta između Kvesića i Murića te da igrač Šibenika zatim nije igrao rukom u svom 16-ercu. Iz trećeg pokušaja, nakon potezanja Todoroskog i Arsenića, prvi put je VAR presudio u korist Rijeke, a Šibenik je nakon infarktne utakmice ostao bez treće uzastopne pobjede na gostovanju. 

Mišković: Tek sad ne idem nigdje. Ovo je napad na klubove HNL-a 

Utakmica je zbog provjere putem VAR-a trajala 15 minuta više. Trener Rijeke Simon Rožman kazao je da "više ništa ne razumije" te da "škakljive situacije već treću utakmicu u nizu idu na stranu protivnika".

"Jako je teško kad se igra stalno prekida. Četiri minute igraš, pet minuta čekaš, onda dođe poluvrijeme...", čudio se Rožman sinoć na Rujevici. 

Gazda Rijeke bio je puno direktniji od svog trenera. 

"Znate da nikad ne komentiram suđenje. Nikada do sada nisam se u to upuštao, ali sad moram reagirati. Govorim iz pozicije kluba, ali i iz pozicije dopredsjednika HNS-a. Oni koji misle da ću otići iz Saveza su u krivu. Situacija je potpuno drugačija. Želim riješiti probleme hrvatskog nogometa, a suđenje je problem. Hrvatski nogomet ovo ne zaslužuje. Riješit ćemo taj problem, to obećavam", kazao nam je Mišković.

Nije vikao, ali je zvučao odlučno. Situacija u kojoj prvo Dinamo, a sad i Rijeka, zazivaju promjene u sudačkoj organizaciji i upućuju poruke "da će ih sve počistiti" izgleda nadrealno.

"Kako god zvuči, ja ću ponoviti - dosta je bilo. Došlo je vrijeme da se promijenimo sve, sudačka organizacija i dalje je rak-raka, a ova utakmica na Rujevici i sve ovo s VAR-om je sramota za VAR suca Gorana Gabrila. Obećavam da ćemo napraviti sve da promijenimo stvari i to sada govorim kao dopredsjednik Saveza. Očistit ćemo ih sve, to nam je posao", pojasnio je Mišković iz Dubaija.

Smatra da su sudačke izvedbe u posljednje vrijeme atak na klubove HNL-a.

"Nisu to greške, previdi, sitnice. To je napad na HNL i na neke naše klubove. Imaju li ti suci osjećaj za pravdu? Njihov posao je da se zalažu za pravdu, a oni su izigrali fair-play. Mi ulažemo u klubove, klubovi rade ogromne investicije, a onda se dogodi ovo. Ponižavaju nas i to mora prestati",  kaže gazda Rijeke.

Nije imao zamjerke na glavnog suca.

"On je radio sjajno, a VAR je uz stotinu monitora i repriza svima koji vole nogomet pokvario utakmicu. Gabrilo, neka te je sram. Ja tek sada sigurno ne idem nigdje iz hrvatskog nogometa, nema teorije. Ne idem nigdje dok nas ovako ismijavaju već ostajem riješiti problem."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više