TRANSFERI

Mišković prodao golmana u Serie A: Zajedno moramo dizati cijenu igračima iz HNL-a

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

TALENTIRANI 20-godišnji golman Rijeke Ivor Pandur trenutno je u Veroni gdje očekuje liječnički pregled, nakon kojeg bi trebao potpisati za tamošnji klub iz Serie A čiji je trener Ivan Jurić.

Index doznaje da će Rijeka dobiti odštetu od oko dva milijuna eura plus 25% od idućeg transfera.

"Jako smo sretni da u ovo doba krize Rijeka, kao i drugi klubovi, radi dobre poslove s obzirom na okolnosti tržišta. Pandur je sjajan dečko, želim mu svu sreću. Znam da u novom klubu neće razočarati i prije svega želim mu puno zdravlja", rekao je za Index čelnik Rijeke Damir Mišković.

Rijeka je ovim transferom počela naplaćivati svoja ulaganja u mlade snage jer je Pandur jedan u nizu igrača promoviranih iz juniorskog sastava, uz Lepinjicu, Brauta, Smolčića, Vuka, Bušnju, Štefulja... Pandur je prvi među njima koji je napustio klub i donio mu milijunsku odštetu.

"Naša politika se zna, na prodaju su svi, ali u Rijeku se svi uvijek mogu i vratiti. Mislim da bi tako trebali razmišljati u ovom trenutku svi hrvatski klubovi te se moramo zajedno boriti da dižemo cijene našim igračima i cijelom proizvodu HNL-a. U ovom momentu to je esencijalno", rekao je Mišković.

Pročitajte više