MKA*IPC odustao od rukometnog Final Foura: Kaštelani bez borbe u finalu i Kupu kupova?

RUKOMETNI prvoligaš MKA*IPC otkazao je nastup na Final Fouru Kupa Hrvatske koji se ovog vikenda održava u Makarskoj. Čakovčani su se trebali suprotstaviti drugoligaškoj senzaciji Kaštela Adriachemu (drugi par čine Croatia Osiguranje Zagreb i Nexe), ali katastrofalna financijska situacija natjerala ih je na ovaj nepopularan potez.

Kavran prijeti ostavkom

Predsjednik čakovačkih rukometaša i bivši predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran objasnio je razloge ovakve odluke: "Zbog sustavne nebrige za najbolji loptački klub u Međimurju od strane političara koji samo odmahuju rukom na sve naše probleme, donijeli smo odluku kako nećemo putovati u Makarsku", kazao je Kavran uputivši ultimatum:

"Grad, Županija i lokalna uprava imaju rok od osam dana za garanciju kako će nam platiti koliko smo i zaslužili. Ukoliko nam ne plate dvoranu za treniranje svih klupskih selekcija i ne daju 60 tisuća kuna mjesečno, podnijet ću ostavku na svoju dužnost", zaprijetio je Kavran.

Što na sve to kažu Kaštelani? Odustajanje Čakovčana jamči nastup u Kupu kupova sljedeće sezone, ali euforija ne stanuje u gradu sa sedam sela, barem ako je vjerovati riječima dopredsjednika kluba Željka Bujasa koji je za Slobodnu Dalmaciju rekao da će se igrači i trener ponašati kao da će igrati u subotu:

"Voljeli bismo kad bismo finale izborili pobjedom na terenu, vidjet ćemo kako će se cijela priča rasplesti. Kako iz Saveza nije stigla službena potvrda o neigranju, mi se nastavljamo pripremati kao da se nije dogodilo ništa neuobičajeno."

Pročitajte više