Mlada Hrvatska desetkovana u Švedskoj traži pobjedu i Euro: Otpao i Jedvaj

Foto: Hina

HRVATSKA U-21 pod vodstvom izbornika Nenada Gračana u švedskom Trelleborgu danas u 18:45 igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj sljedeće godine.
 
Hrvatska i Švedska, koja brani naslov prvaka Europe u ovoj kategoriji, sastale su se 1. rujna u Koprivnici, kada je završilo 1:1 Cibicki je bio doveo Šveđane u vodstvo, a na konačnih 1:1 poravnao je Perica u 78. minuti.
 
Na Euro idu pobjednici svih devet skupina, a u dodatne kvalifikacije za još dva mjesta idu četiri najbolja drugoplasirana.
 
Hrvatska pobjedom osigurava prvo mjesto u skupini i nastup na Euru, no da će biti lako, neće, posebice zbog činjenice da Gračan putuje na sjever Europe s desetkovanom momčadi.
Kovačić i Rog su otpali zbog toga što ih je izbornik Čačić koristio u A selekciji protiv Kosova i Finske, a pravila nalažu da niti jedan igrač ne može u jednoj reprezentativnoj akciji igrati više od dvije utakmice.
 
Dinamov trojac Ćorić, Fiolić i Pavičić, koji nije ni došao na okupljanje pod isprikom da su ozlijeđeni, od petka u punom pogonu treninga u Dinamu, no u Švedskoj ih neće biti, a Gračan je jutros potvrdio da neće nastupiti ni Tin Jedvaj, koji je u Skadru i Tampereu sjedio na klupi.
Ipak, ostatak momčadi nije potonuo u defetizam i apatiju. 
 
"Poštujemo Švedsku, znamo da su dobra momčad, ali dat ćemo svoj maksimum. Vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo napraviti pozitivan rezultat i plasirati se u nastavak natjecanja. Naravno, treba 'poginuti' na terenu, a motiva nam ne nedostaje - kao uostalom u svakoj utakmici", kazao je mladi Dinamov reprezentativac Filip Benković.
 
"Ovoga smo se puta još bolje pripremili i s obzirom da je preostala samo ta jedna utakmica, imali smo vremena usredotočiti se samo na Švedsku. Najviše se trebamo čuvati njihovog kolektiva, a ne pojedinaca. Dobro smo ih analizirali i nadamo se pozitivnom rezultatu, odnosno pobjedi", rekao je Stipe Perica, koji je dodao:
 
"Nekoliko nam igrača nedostaje, ali bez njih se i mora i može. Oni koji su pozvani sigurno zaslužuju biti ovdje. Želju i motiv ne treba naglašavati, ipak se radi o odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo. To nam je svima prioritet", rekao je.
 
 
 

Pročitajte više