JUDO

Mlada hrvatska judašica osvojila broncu na Grand Prixu u Zagrebu

Foto: Karlo Klasić/Index.hr

DANAS je u zagrebačkoj Areni otvoren Grand Prix Zagreb, prvi turnir IJF World Toura, najviše razine judaškog natjecanja, nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

To je prvi turnir u novom olimpijskom ciklusu, s kojeg će se rezultati uzimati u obzir na putu do Olimpijskih igara u Parizu, koje su za samo tri godine.

Na zagrebačkom turniru ne nastupaju tri hrvatske olimpijke iz Tokija. Svjetska prvakinja Barbara Matić te Karla Prodan i Ivana Maranić još su na odmoru nakon napornog prethodnog olimpijskog ciklusa, ali i one bi se uskoro trebale vratiti natjecanjima.

Tako je prvog dana natjecanja najuspješnija hrvatska predstavnica bila 19-godišnja Solinjanka Ana Viktorija Puljiz, bivša europska kadetska prvakinja, koja je u kategoriji do 52 kg osvojila broncu pobijedivši Španjolku Izaskun Ballesteros Gonzalez.

Naša juniorka je na startu natjecanja pobijedila Njemicu Maschu Ballhaus pa izgubila od Belgijke Amber Ryheul, te je kroz repesaž izborila borbu za broncu protiv Španjolke.

"Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko dana bronca na Europskom juniorskom prvenstvu, a sada brončana medalja na Grand Prixu među seniorkama. Jako sam ponosna, presretna i samo želim još više i još bolje", rekla je oduševljena Puljiz.

Tena Šikić (do 57 kg), Nikola Zorotović (do 60 kg) i Robert Klačar (do 66 kg) nastupe su završili u jutarnjem dijelu programa, odnosno nisu izborili finalne borbe.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i premijer Andrej Plenković, koji je prvi dan natjecanja pratio iz svečane lože.

Pročitajte više