Mlada reprezentacija otputovala je na Euro. Bišćan: Nadamo se prolasku skupine

Matija Habljak/PIXSELL

MLADA hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u Sloveniju, gdje će odigrati sve tri utakmice grupne faze Europskog prvenstva. Izbornik Igor Bišćan siguran je da njegovi igrači mogu pružiti dobre partije te se boriti za mjesto u četvrtfinalu europske smotre u konkurenciji Portugala (25. ožujka), Švicarske (28. ožujka) i Engleske (31. ožujka).

Bit će teško

''Specifično prvenstvo. Još se nismo ni okupili, nadam se da ćemo to napraviti tijekom dana. Imamo dva dana do prve utakmice, a to je drugačije nego što je to znalo biti. Moramo napraviti najbolje što možemo. Čekaju nas tri utakmice u tjedan dana, trebat ćemo naći način da se iz klupskih obveza prebacimo u reprezentativne i odigramo zahtjevne utakmice. Bit će teško, ali vjerujemo u sebe, prošli smo teške kvalifikacije i to je bilo pozitivno za naš karakter i mentalitet momčadi. Nadam se da ćemo u toj pozitivnoj atmosferi osigurati prolazak skupine", izjavio je izbornik Igor Bišćan koji je saznao da će, nakon što je otpao Luka Sučić, igrati i bez Borne Sose.

"Europsko prvenstvo velika je prilika za naše igrače, da vide gdje su u odnosu na svoju generaciju i još se više etabliraju na nogometnoj karti, kao i dobra prilika za nas da vidimo gdje smo kao reprezentacija."

''Portugal nam je prva utakmica. Nećemo igrače opterećivati ni s čime drugime, nego za početak s njima. Sve su reprezentacije teške, no mislim da se u dobroj mjeri moramo koncentrirati na sebe jer ne znamo i ne možemo utjecati na to kako će Portugal izgledati.''

Nema slabih

Luka Ivanušec, prvi strijelac momčadi u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo, ovako je najavio turnir:

"Moramo se prilagoditi na naporan ritam. Svjesni smo da je puno utakmica, ali kako je nama, tako je i drugima. Analizirat ćemo suparnike i bit ćemo spremni kada dođe vrijeme. Imamo dobru ekipu, igramo u dobroj minutaži i dobroj formi, Imamo svoje šanse. Moramo se koncentrirati na sebe, budemo li najbolji što možemo, onda će i rezultat biti dobar."

Napadač Sandro Kulenović je istaknuo da je veliki uspjeh što je Hrvatska U-21 drugi put zaredom na završnom turniru.

"Spremni smo za nešto veće. Na Europskom prvenstvu nema slabijih momčadi, ali i Hrvatska ima svoje kvalitete i želimo izboriti četvrtfinale u lipnju. Malo smo umorni, no najveći je ponos igrati na Europskom prvenstvu. Ne bojimo se nikoga, idemo pokazati tko smo i što smo. Dobro je to što ne moramo puno putovati, uvjeti za igru će biti dobri i očekujem isto takvo Europsko prvenstvo", rekao je.

Pročitajte više