One će vladati svjetskim tenisom: Mlade nade u borbi za naslov, US Open čeka novu kraljicu

Foto: Getty Images / Guliver image 

MADISON KEYS ili Sloane Stephens - to su djevojke koje se bore za naslov pobjednice US Opena. Do sada nikada u karijeri nisu imale takvu šansu. Najbolji rezultat za obje je polufinale Australian Opena (Stephens 2013. godine, a Keys 2015. godine) 

Sloane Stephens je trebala dva sata i sedam minuta za pobjedu 6-1, 0-6, 7-5 nad 37-godišnjom Venus Williams, dok je Madison Keys za samo 65 minuta svladala CoCo Vandeweghe 6-1, 6-2.

U subotu će 24-godišnja Stephens ili 22-godišnja Keys naći svoje mjesto među Grand Slam pobjednicama, a za to će, osim peharom, biti nagrađena i čekom od 3,7 milijuna američkih dolara.

Stephens je bila uvjerljiva u prvom setu polufinala, ali je Venus Williams jednakom mjerom uzvratila u drugom. U odlučujućem setu Stephens je dvaput propuštala prednost breaka (1-0, 4-3), ali kad je i treći put slomila servis suparnice za 6-5, u 12. gemu je iskoristila prvu meč-loptu.

Venus Williams je u ovoj sezoni dvaput poražena u finalima Grand Slam turnira. U Melbourneu je bolja od nje bila mlađa sestra Serena, a u Wimbledonu ju je pobijedila Garbine Muguruza. U New Yorku je osvojila dva naslova (2000. i 2001.), a posljednje od četiri finala igrala je 2002.

 

Pročitajte više