Mladi hrvatski judaši se vraćaju s dvije medalje s Europskog kupa u Slovačkoj

Proteklog vikenda u slovačkom se Šamorinu održao Europski kadetski kup u judu na kojem su bili najbolji europski kadeti iz 21 zemlje, njih 527. Najviše medalja i prvo mjesto u ukupnom poretku zauzeli su Ukrajinci s 5 zlata, tri srebra i šest bronci, slijedili su ih Kazahstanci te Izraelci.

Na popisu onih reprezentacija koje su osvojile medalje i ostvarile plasmane našla se i Hrvatska s jednim zlatom, jednom broncom, jednim petim mjestom i dva sedma mjesta.

Zlato za Niku Slaček

🥇 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳 Uskoro opširnije 🙂

Objavljuje Judo klub Profectus Samobor u Nedjelja, 24. ožujka 2024.

Hrvatska kadetska reprezentativka Nika Slaček nakon tri pobjede u prvom dijelu turnira u finalu je u golden scoreu bila bolja od jake Bugarke Nadie Jaafar, koja je šesta na svjetskoj rang-listi u kategoriji kadetkinja do 70 kg. Slaček je do finala došla nakon što je u polufinalu savladala Ukrajinku koja je osvojila srebra na Europskom prvenstvu U23 i lani na EYOF-u te se nalazi na 4. mjestu svjetske rang-liste kadeta u kategoriji -70kg.

Bronca za Ivankovića 

Luka Ivanković brončani na europskom kupu Europski kup Šamorin Luka je ovog vikenda nastupio na europskom kupu te još...

Objavljuje Judo klub DubrovnikNedjelja, 24. ožujka 2024.

Luka Ivanković osvojio je broncu u kategoriji +90 pobijedivši u finalnom bloku Rumunja Tuguia.

Martina Tučaj osvojila je 5. mjesto (-48kg), a Nikola Žižak (-81) i Dora Letonia (-48) sedma mjesta.

[EJU EUROPSKI KADETSKI KUP ŠAMORIN 🇸🇰 2024] 🥇 Nika SLAČEK 🇭🇷 (-70kg) 🥉 Luka IVANKOVIĆ 🇭🇷 (+90kg) 📸 Branislav MORIC (SJF) . . #CroJudo #Judo #CroatiaFullOfLife #JudoSamorin2024

Objavljuje Cro JudoNedjelja, 24. ožujka 2024.

Pročitajte više